Pages

28 Nisan 2008

POĞAÇA

Canınız poğaça istiyorsa ya da evde atıştırmalık birşeyler olsun diye düşünüyorsanız ya da tazeliğini uzun süre korusun diyorsanız ya da yumuşacık olsun diyorsanız vazgeçemeyeceğiniz bir poğaça olacaktır.
Bu tarifi PDÇS-22 içinde yayınlamak istiyorum.Fatoş davetin için çok teşekküreder sana etkinlikte kolay gelsin diyorum . http://fatostuncay.blogcu.com/




Malzememiz:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarıları üstüne)
1 paket pakmaya
4 çay kaşığı tuz
6.5 su bardağı un (yaklaşık olarak )
susam ve çörek otu

İçi İçin Malzememiz:
Peynir
Maydanoz
Kırmızı pul biber

Yapılışı:Hamur için olan bütün malzememiz karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur mayalanmadan yuvarlak açılır içine peynir konulup yuvarlak şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu dökülür.Tepside mayalanması için bekletilir.Poğaçalarımız iki katına çıkınca fırına sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

25 Nisan 2008

PEKSİMET

Bugün sizinle peksimet tarifini paylaşacağım.Daha önce Dilek http://dide2003.blogspot.com/ yapmıştı ben de onun sayfasından öğrendim.Kendisinin de söylediği gibi gerçekten mükemmel bir lezzet.Tabii dişleri sağlam olanlar için.Çünkü kıtır kıtır .Dilek'ciğim iyi ki böyle güzel bir tarif verdin.Sana buradan çok teşekkürediyorum.Tarifi aldığımdan beri evden peksimet hiç eksik olmadı. Bir de Dilek bir ay dayandığını söylüyor.Daha bir ay bekletemedim.Çünkü tüketim oldukca fazla :)


Malzememiz:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat

Aldığı kadar un (5 su bardağı kadar)

Yapılışı:Tüm malzememizi karıştırıp güzel bir hamur yapalım.Poğaça hamurundan biraz sert olacak.15 dakika dinlendirelim. Hamurumuzu 3 e bölüp yuvarlayarak uzatalım.Keskin bir bıçakla yarım santimden daha az olacak şekilde dilimleyelim.200 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkarıp dilimleri birbirinden ayıralım.Tepsiye dizip tekrar kuruyana kadar pişirelim.
Tarifimiz bu kadar ilk yaptığımda Dilek'in tarifine harfiyen uydum.Fakat hamur halinde dilimlemek bana çok zor geldi.Acaba dedim önce pişirsem sonra dilimlesem ve öyle yaptım.Bu daha kolayıma geldi.Altta da resimleri ekledim.Tabii görüntü değişiyor.Bir tanesi kızarmış ekmeğe benzerken diğeri daha orjinal oluyor.Ama tadı değişmiyor.Artık siz nasıl tercih ederseniz. Sevgilerle. Afiyet olsun.



24 Nisan 2008

BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA

Bazen tatlı krizi tutar insanı.Biraz da üzerinde tembellik varsa böyle kolay ve lezzetli bir pastaya herhalde hayır demeyiz.



Malzememiz:
1 paket kakaolu puding
1 paket krem şanti
1 lt süt
2 paket petibör bisküvi
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:Kakaolu pudingimiz tarifine göre hazırlanır.Arzu ederseniz daha önce verdiğim puding tarifine göre de hazırlayabilirsiniz.Bisküvilerimiz tek sıra halinde tepsiye dizilir.Üzerine pudingimiz dökülür.Sonra tekrar bisküvi tekrar puding.Arzu ettiğiniz kadar üst üste sıralayabilirsiniz.Ben üç sıra bisküvi sıraladım.En üste de puding dökülür ve güzelce yayılır.Soğumaya bırakılır.O arada kremşanti hazırlanıp biraz buzdolabında bekletilir.Pastamız soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürülür.Onun üzerine de kakao serpilir.Soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra servis yapılıp afiyetle yenir.Afiyet olsun.

22 Nisan 2008

SODALI BÖREK

Sodalı böreği nedense çok severim.Hem hafif hem de oldukca lezzetli oluyor.Ayrıca bir gün öncesinden hazırlayıp misafirlerin geleceği zaman fırına sürüp taze taze ikram etmekte ayrı bir keyif veriyor insana .


Malzemelerimiz :
  • 6 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstüne)
  • 0.5 kg peynir ya da lor
  • 1 şişe soda
  • Yarım demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • susam

Yapılışı:Süt,yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.Tepsimizin tabanı yağlanır.Yufkalardan bir tanesi düzgünce serilir.Üzerine yumurtalı karışımdan sürülür.Tekrar bir yufka daha serilir.Yine yumurtalı karışımdan sürülür.Üzerine peynirin yarısı güzelce yayılır.Sonra yine aynı işleme devam edilir.Bütün yufkalalarımız bittikten sonra istediğimiz büyüklükte dilimlenir.Kestiğimiz yerlerden soda eşit miktarda dökülür.Kalan yumurtalı karışımda dökülür.Buzdolabında 7-8 saat bekletilir.Fırına sürmeden önce üzerine yumurta sürülür,susam serpilir.180 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsunnn





21 Nisan 2008

YOĞURTLU HAVUÇ

Siz de yapıyormusunuz yoğurtlu havucu bilmiyorum ama biz çok yaparız.Sarımsaklı yoğurt oldu mu kimse hayır demez Hele birde üzerinde zeytinyağında kızarmış havuçlar varsa tamam artık.Yeme de yanında yat :)



Tarifimiz yine göz kararı arzu ettiğiniz kadar ayarlayın.

Malzememiz:

  • Rendelenmiş Havuç (Yaklaşık bir su bardağı kadar )
  • Zeytinyağı
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tuz

Yapılışı:Kızgın zeytinyağında havuçlarımız kızartılır.Serviz tabağımıza önce sarımsaklı yoğurt güzelce tabağa göre yayılır.Üzerine kızarmış havuçlar ilave edilir.Afiyet olsunn.

18 Nisan 2008

CEVİZLİ KEŞLİ MAKARNA

Bolu'nun meşhur cevizli keşli makarnası.Hiç yediniz mi bilmiyorum ama yemediyseniz tavsiye ederim.Harika bir makarna.Yapması da çok kolay.



Malzememiz:Malzemelerimiz göz kararı olacak .
Makarna ya da erişte
Keş (halk ağzında, yağsız sütten yapılan peynire ya da kurutulmuş yağsız yoğurta verilen ad)
Çekilmiş ceviz
Tereyağı

Yapılışı:Öncelikle makarnalarımız haşlanır.Suyu süzdürülür.Tepsimize bir sıra döşenir.Üzerine keş ve ceviz serpilir.Sonra tekrar makarna üzerine keş ve ceviz ve son sıra yine aynı.Tereyağımız tavada eritilir içine bir miktar keş ilave edilir.Pembe renk alınca makarnamızın üzerine gezdirilir.Sıcak sıcak afiyetle yenir.Tuz ilave etmeyi unutmayalım.Bol kalorili güzel bir makarna.Kilo almak isteyenlere tavsiye edilir .Afiyet olsunnnn




16 Nisan 2008

TAHİNLİ KURABİYE

Tahinli kurabiye hiç yediniz mi? Bugüne kadar ben yememiştim.Son günlerde blogcularda oldukca moda tahinli kurabiye.Ben de bu modaya uymak istedim.Eğer sizde benim gibi hiç tatmadıysanız ve tahin tadını seviyorsanız güzel bir kurabiye.Hemen ağızda dahılı veriyor.Hatta tabağa almak bile çok zor oluyor diyebilirim.

Malzememiz:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:Bütün malzememiz karıştırılır.Biraz sert ve homojen bir hamur elde edilir.Yuvarlak şekil verilir.170 derecelik fırına sürülür.Afiyet olsunnn...

14 Nisan 2008

SÜTLÜ TATLI

Bugün çok hafif ve oldukca lezzetli bir tatlı tarifi vereceğim.Bu tatlıyı ilk olarak Emine'de yedim ve çok beğendim.Bakalım sizler de beğenecekmisiniz?
Malzememiz:
4 tepeleme yemek kaşığı irmik
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta
Şerbeti:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker

Yapılışı:İşleme şerbeti hazırlayarak başlayalım.Sütün içine şekeri ilave edip bir taşım kaynatalım.Soğumaya bırakalım.Sonra hamurumuzu hazırlayalım.Şekerle yumurtayı bembeyaz olana kadar çırpalım.İçine irmik,un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştıralım.Yağlanmış tepsiye döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerine soğumuş şekerli sütümüzü yani şerbetimizi dökelim.Hindistan cevizi serpip buzdolabında soğumaya bırakalım.Afiyet olsun

9 Nisan 2008

AVAKADO SALATALARI

Avakado ile yapılmış salata yemediyseniz mutlaka deneyin derim.Müthiş bir tat.Tabii avakadoyu lezzetli hale getiren zeytinyağı,limon suyu ve bana göre en önemlisi olan karabiberi unutmamak gerekli.Aslında önceden bilmezdim ben .Evlendikten sonra annem tanıştırdı beni avokado ile.İyiki de tanıştırmış.Teşekkürler anneciğim.
Avakado salatası yapmak için aslında özel bir tarife ihtiyaç yok istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz.Sadece avakadoya çok yakışan üçlüyü unutmayarak .


Bu salatam hem göze hem damağa hitap ediyor.Domatesle avakadoyu güzelce doğrayarak ikisini bir güzel karıştırırız.Üzerine kırmızı lahanayı tuzla yumaşatıp ilave ederiz.Közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşu le süsleriz.Süslemeye geçmeden önce limon suyu,tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave ederiz.


Bu salatamız daha sade diğerine göre.Sadece domates ve avakado yaptım.Böyle de çok güzel oluyor.


Bu salatamız ise en sadesi :)
Sadece avakado ile yaptım.Böyle de yenir mi demeyin.Bir deneyin.Afiyet olsunn.


Avokado ile ilgili bir yazıyı da buraya aktarmak istiyorum.Belki ilginizi çeker.Sevgilerle

Anavatanı ve Özellikleri...
Avakadonun anavatanı Meksika, Guetemala ve Güney Amerika'nın kuzey sahillerinde yetişir.Günümüzde ülkemizin güney sahillerinde de yetiştirilmektedir. Avokado kabuğu yeşil, yenenkısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. Avokado toplandıktan sonra tam olarak olgunlaşır. Hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı tercih edin, aynı zamanda derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin. Birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı tercih ediniz.
Faydaları...
Kabıza karşı etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önlemesinden dolayı kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. Avakado, vücutta toksik maddeleri etkisiz hale getirerek,yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok etmesinden dolayı yaşlanma sürecini yavaşlatarakhastalıkları önlemede önemli rol oynar. İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminlerküçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olanmaddelerdir. Avakado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyiciolarak görev yapar. Deriyi kurumaktan korur ve özellikle, duyarlı, kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derileri iyileştirir ve güçlendirir. Bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler ve üst deride kepeklenmeyi nasırlaşmayı önler.
Farklı Şekillerde Tüketebilirsiniz...
1. Meyve uzunlamasına ortadan kesilir. Ortadaki iri çekirdek çıkarılır. Meyve ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. Arzuyagöre biraz taze yada kuru soğan kıyılarak ilave edilir, maydonoz ve domates ilave edilebilir.Salata gibi yenir.
2.Soyulmuş ve ezilmiş avokado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, buşekilde de yenilebilir.
3. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur.
4. Mantar sote gibi sote yapılabilir.
5. Ezilmiş avakado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu takdirde tuz, limon, biber ilaveedilmez.
Tavsiyeler...
1. Avakadoyu soyduktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.
2. Salata için, avokadoyu dilimlemek yerine bir kaşıkla oval parçalar çıkardıktan sonraüzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
3. Çabuk sos hazırlamak için, soyulmuş avakadoyu püre haline getirip içine bir çorba kaşığırendelenmiş soğan, bir adet limonun suyu, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın.Havuç, salatalık ve kerevizle servis yapabilirsiniz.
4. Avakado ile tavuk çok uyumludur. Taze bir pidenin veya sandviçin içine haşlanmış tavuk,ince dilimlenmiş avokado, salata yaprakları, domates dilimleri , taze soğan koyulup arasınamayonez ilave edilerek afiyetle yenir.
5. Gazete kağıdına sarılan avakadolar birkaç gün içinde yenecek olgunluğa ulaşırlar.
6. Avakadoyu oda ısısında bekletmek gerekir. Buzdolabına koymanız, soğuktan hiç hoşlanmayan bu meyvelere iyi gelmez. Meyve olmasına rağmen, daha çok sebze gibi kullanılır. Limon suyu ile iyi uyum sağlar. Baharatla pişirilen yemeklerle, acılı soslarla kullanılabilir. Giriş yemekleri ve salatalarda da bolca kullanılan avokado, nötr tadıyla çok farklı yerlerde karşımıza çıkar. Bir omletin içine, çorbalara, peynirli makarna soslarına katılabildiği gibi, tatlı olarak hazırlanan, çilekli puding de kullanılabilir.

4 Nisan 2008

YUFKALI TEL KADAYIF TATLISI

Bugün çok sevdiğim bir tatlının tarifini vereceğim.Aynı zaman da PDÇS-20 etkinliğine de bu tarifle katılmak istiyorum.Etkinliği düzenleyen http://mucizembenibul.blogspot.com kolay gelsin der daveti için de teşekküretmek istiyorum.


Malzememiz:
2 adet yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ ve su karışımı
250 gr kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
150 gr tereyağı
İstenirse üzerine toz antep fıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:Şerbet bir tencerede kaynarken yufkaları düz bir zemine serip ortadan ikiye ayıralım.Elde ettiğimiz 4 yufkanın her birini su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatalım.Islattığımız yufkanın üzerine parçalara böldüğümüz tel kadayıftan serpelim.Onun üzerine de bol miktarda ceviz serpelim.Yufkanın kenarlarını içe doğru hafifçe toplayıp sıkıca saralım.Ruloları 2 parmak kalınlığında keselim.Kestiğimiz ruloları yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizelim.Üzerine tereyağı eritip gezdirelim.180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim. İstenirse üzerine servis yaparken antep fıstığı dökülebilir.Afiyet olsun .




2 Nisan 2008

GÖZ GÖRE GÖRE KANSER OLUYORUZ

Az önce bu yazıyı okudum ve sizlerle paylaşmak istedim


Göz göre göre kanser oluyoruz!

Esra Ceyhan'ın Kanal D'deki programına konuk olan İ.Ü. Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz, yine herkesi ekran başına kilitleyen açıklamalarda bulundu.Topuz, kanserle mücadelenin anne karnında başladığına dikkat çekerek hamile kadınların ve bebek sahibi insanların evde dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı.

İŞTE SARISICI AÇIKLAMALAR

Evde, sokakta giydiğimiz ayakkabılarla dolaşılmamalı.Eğer evde ayakkabı ile geziyorsak dışarıdan geldiğimiz ayakkabıları çıkartıp başka bir ayakkabı giymeliler. Çünkü dışarıdan giydiğimiz ayakkabı ile eve soktuğumuz pestisitler kanserin en önemli sebeplerinden bir tanesidir. (Pestisit: Tarım ürünleri, kimyasallar, egzozdan çıkan gazlar vs)
-En tehlikeli yer: Halı bütün pestisitleri tutar. Bu nedenle halıların temizliğine dikkat ediniz. Kesinlikle deterjanla temizlemeyin. Sirkeli su ile silin.
-Deterjan kullanınca muhakkak eldiven giyilmeli.Plastik eldiven kullanmayın, içine izci eldiveni giyin. Çünkü deterjanlar alerjiktir ve ufak dozlarda alındığı takdirde kronik olarak kanserojendir. (İzci eldiveni: Pamuk eldiven)
-Bulaşık makinasında kullandığınız deterjan da petrol ürünü, yani kanserojen! Ne kadar yıkarsa yıkansın kalıntılar kalabilir. Eğer sağlığınızı düşünüyorsanız çıkardığınız bulaşıkları sirkeli suyla ya da limonlu suyla silin.
-Her türlü deterjandan kaçının!Devamlı olarak zeytinyağı ve defne sabununu seçiniz. Ellerinizi, vücudunuzu hakiki zeytinyağı, defne veya fıstık yağından yapılan hakiki sabunlar da seçilebilir. Bunları örnek olarak söylüyorum. Deterjandan kaçıyoruz ve çok aşırı miktarda suyla duruluyoruz.
-Beyaz olan her türlü iç çamaşırı, yeni aldığında en az 2 kere kaynatılmalı! Çünkü bunlar beyazlatılmak için kanserojen maddelerle yıkanıyor.
-Kanserle mücadele anne karnında başlar.Anne adayları aşırı miktarda vitamin almaktan kaçınsınlar. Çünkü bilinçsizce alınınca vitaminin içindeki kobalt ve bazı aşırı miktarda minareller var.Doktor bir tane yut diyordur ama çocuk gelişsin diye bir kaç tane yutuyorlar. Bu çocukta birikime sebep olabilir ve kansere neden olabilir.
-Gökkuşağının 7 rengini, ne buluyorlarsa, günde en azından 3-5 tane yenmeli! Her bir renkte bir şeyler var.
-Gebeler, haftada 2 kez kırmızı et yemeli!Özellikle balıkla beslensinler. Sağlıklı bir insanın kansere yakalanmaması için, bebeğin daha anne rahmindeyken vücudunun direncinin artması ve zehirleri alarak bağışıklık sisteminin bozulmaması lazım.
-Oda spreyleri doğrudan doğruya petrol menşeli zehiri soluyorsunuz. Akciğerinize geçiyor ve dolaylı olarak bağışıklık sisteminizi bozuyor.
-Sebzeler, mevsiminde dondurulup saklanmalı!Yalnız bir kez çözülünce onu muhakkak pişirin. Mikro dalgada bir kere ısıtın. Ateşte ısıttıklarımızda ise bir kere ısıtınız. Çünkü bir dahaki sefere değeri ölür. DNA'yı bozar. DNA kırılması da kanserojene yol açar.
-Radyasyon; kronik olarak kansere en çok yaklaştıran faktörlerden biri!Televizyondan çok uzak duralım.
-Çocuklara haftada 2 kez balık çorbası içirelim ama içine zerdeçal koymak suretiyle...Soğan, sarımsak ve o mevsimin sebzesiyle yapmalısız. Çocuk anne karnındayken bu terbiyeyi almaya başlamalı.
-Gebeler haftada 1 kilo balık tüketmeli.Bu miktarın üzerinde balık tüketilmesine karşıyız. Çünkü en steril balıkta bile az miktarda civa vardır. Bu balıklar dip balıkları olmamalı. Somon veya yüzey balığı, Akdeniz, Ege balığı olmalı. Marmara'nın dip balıklarını lütfen tüketmeyiniz.
-Kızartma için en uygun yağ; kanola yağı.Onun dışında birinci seçeneğimiz zeytinyağıdır. Memleketimizin iftihar edebileceği yağdır. Fındıkyağı da tercih edilebilir.
-Çocuklar, fast food türü yiyecekleri 15 günde bir yemeli.Ama haftada 3 kez yedikleri takdirde beyin tümörlerinde, lenfomalarda ve lösemilerde 3 kat artış gözükecektir. Çocuklarımıza arada bir verebiliriz. Ama dışarıdaki yiyeceklerin nasıl kızartıldığını bilmiyorsunuz. Ona göre hareket edin.
-Çocuklar meyve ve yoğurdu bol tüketmeli.Ancak yoğurdu prebiyotik ve ev yoğurdu olarak kullanalım. Yoğurdunuzu evde yapın. Peynir ve çökelek fazla miktarda yiyin. Keçi peyniri çok faydalıdır.
-Çocukları, üç beyazdan yani un, şeker ve tuzdan uzak tutmalı.Belki tuzcular üzülecekler ama Konya'ya akan kanalizasyonlar ve kirletici sularla, Türkiye'nin en büyük tuzunu karşılayan Tuz Gölü'müz maalesef torbaların içinde çok iyi steril edilmedikleri takdirde bize kanseri ufak ufak taşıyorlar. Bu nedenle kaya tuzunu tercih edin. Yani turşu kurduğunuz tuzu çekin ve çok az miktarda kullanın. Çünkü tuz da kanserojendir.
-Amerika'daki çocukların tombul olmasının sebebi her şeye şeker katmalarıdır.Ucuz beslenmedir.
-En faydalı gıdalardan birisi ceviz.Daha sonra fındık ve bademdir. Ayçiçeği açık alın. İşlemden geçmemiş olacak, kavurup yiyebilirsiniz. Ama fındık, ceviz gibi yiyecekleri kabuklu alın. Çünkü içine böceklenmesin diye ilaç sıkılmaktadır. Sonsuz faydaları olan yiyeceklerdir. Günde bir avuç muhakkak tüketiniz.
-Elma mutlaka yenilmeli!
-Plastik, bakır, alüminyum kap kullanılmamalıPorselen, cam ve çelik kullanın. Meyveleri de bu tür kaplarda yıkayın. Bunların içine litresine göre 9-10 çorba kaşığı elma sirkesi atın. Aşağı yukarı yarım saat bekletin. Sonra tekrar yıkamayın. Tekrar mikrop alır
.-Dikkat; meyvelerin üzerine parlak görünmesi için mum sürülüyor.Bunları hakiki zeytinyağlı sabundan geçirdikten sonra elma sirkeli sudan geçirin. Ya da elma sirkesi ile ovun. Meyveyi kabuğuyla tüketin eğer sterilse.
-Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabuğu çöpe atılmalı.İstediğiniz kadar yıkayın bunların üzerindeki pestisitleri temizleyemezsiniz. Çaresi yok.
-3 ayda bir su değiştirilmeliÇok muhteşem sularımız var ama ne olursa olsun tabiatı rezil ediyoruz. Satın aldığımız sularda az miktarda da olsa kanserojen dozlar karışabilir. Bunlar kontrollü sular ama 3 ayda bir değiştirmek gerekiyor.
-Plastik her yerde zehir. Plastik bardaklar, kaplar, plastik herhangi bir şey... Ben ona girmiyorum bu lafı söylersem yer yerinden oynar. Bu plastikler ev yapımına girdiler. Doğrudan doğruya inşaat malzemesi olarak kullanıyorlar. Çok bilinçli olun, çok iyi markalar kullanın. Bunları söylemem demek Türk ekonomisiyle oynamam demek. Ben insanlara kendimi adadım, onun için kimseden korkmuyorum açık açık söylüyorum.
-Meyve suyu, posasıyla tüketilmeli.Biz kanserli hastalara suyunu veriyoruz. Meyve suyuna geçmeyen çok madde posada kalıyor. Bu şekilde kolon ve mide kanserinden korunmuş oluyorsunuz.
-Bakır, özellikle beyin tümörlerinde ön plana çıkıyor.Çok iyi kalaylı olursa bu etki azalıyor. Ama kulağınıza bakır küpe bile takmayın.
-Çocuklar, yeşil plastik sahalarda oynamamalı. Plastik çimenler sentetiktir ve kanserojen madde alabilirler.
-Havuzlar iyi temizlenmeli. Ozonla temizlemek en fazladır. Aşırı klorluysa yine spor yerine kansere hazırlık yapıyorsunuz...
-Bütün beyazlatıcılardan kaçınılmalı... Çocuklarımızın kullandığı o pırıl pırıl bembeyaz defterler klorla temizleniyorlar. Bunlarla temizlenmemiş defter kullansınlar. Kullandıkları boyalarda da kanserojen etkisi vardır.
KANSER DALGA DALGA GELİYOR Prof. Dr. Erkan Topuz'un verdiği şu çarpıcı bilgi, kanserin boyutlarını açıkça ortaya koydu: "Kanser dalga dalga geliyor. 2020 yılında 20 milyon insan kansere yakalanacak. Ama eğer bunları yaparsak belki bunu 15 milyona indirebiliriz. O yüzden gözümüzü açalım. Bu iş çocukluktan başlıyor. Çocuklarımıza bu terbiyeyi vermek zorundayız. Ailedeki çocuk annesini taklit eder. Anne ne yiyorsa çocuk da onu yer." Topuz, yaptığı açıklamalar nedeniyle bir takım sektörleri zor duruma soktuğu eleştirileri için ise, "Benim için insan sağlığı birinci plandadır. Ekonomi ikinci plandadır. Bir insanın kanser olması durumunda devlete ve millete verdiği zarar milyarlarca dolardır. O yüzden dikkatli olduğunuz takdirde ekonomiye de katkınız olur. Aslında ben bunları anlatarak Türkiye'nin ekonomisini de kurtarıyorum farkında değiller" diye konuştu.



Bu açıklamalardan çıkan sonuç kanserden korunmak için oldukca ciddi bir mücadele vermemiz gerektiği.Bunu çocuklarımız için yapmalıyız .

1 Nisan 2008

BAKLA ÇORBASI

Aslında bu resimleri dün yayınlayacaktım ama bir türlü vaktim olmadı.Ben de bugün yayınlayayım dedim.Dün sabah burada böyle bir manzara vardı.Yoğun bir kar yağışı.Lapa lapa yağdı.Çok güzeldi.Bir tarafta yeni çiçek açmış ağaçlar,diğer tarafta kar.Allahtan hava çok soğuk değildi.
1Nisan şakası değildir :)

Sadece kar yağışını seyretmekle olmuyor.Diğer taraftan boş duramayan midelerimizi de düşünmek gerekiyor.Değişik lezzet sevenler için ya da bakla sevenler için güzel bir tat diyebilirim.Bakla sevmiyorsanız tarafımdan bu çorba tavsiye edilmez .Bilginize :)

Yöresel lezzetlerden oluşan bir etkinliğimiz var.Bu etkinlikte de çorbamızı yayınlamak istiyorum.Kadının mutfağına http://www.kadininmutfagi.blogcu.com buradan daveti için çok teşekküretmek istiyorum.Kendisine kolay gelsin diyorum.Sevgilerle .
Bu çorbamız Bolu'nun Seben ilçesine ait.Burada çok yapılır ve çok beğenilerek yenir.

Gelelim tarifimize:
Malzememiz:
250 gr bakla
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tutam dereotu
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:Aynı yoğurt çorbasının yapımına benzer.Pirinç yerine bakla konulur.Baklalarımız küçük küçük yuvarlak yuvarlak doğranır.Zeytinyağında kısık ateşte bir güzel kavrulur.Diğer tarafta un,yoğurt,yumurta ve su bir güzel karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir.Pişen baklalarımızın üzerine dökülür.Kıvamı arzuya göre ayarlanır.İçine ince ince kıyılmış dereotu ve tuzda ilave edilip karıştıra karıştıra pişirilir.Afiyet olsunnn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika