Pages

29 Mayıs 2008

LİMONATA

Yaz geliyor ,sıcaklar başladı.Yazın vazgeçilmezleri arasında limonata gelir elbette.Bizde yazı limonata ile karşılayalım.


Malzememiz:
  • 4 tane limon
  • 1 tane portakal
  • 4 su bardağı toz şeker.
  • 5 lt lik su ve kabı.

Yapılışı:Limonları ve portakalları güzelce yıkarız.Küçük parçalara böleriz.Sonra robotta bir güzel parçalarız.Kabuğuyla birlikte.(Hatta bu karışıma 2-3 nane yaprağının da tat vereceğini duymuştum .Ama hiç denemedim. )Bu karışımı süzgeçten geçiririz.Sonra şekerle karıştırırız.Üzerine su ilave ederiz.Şeker eridikten sonra 5 lt lik kaba koyarız.Üzerini de suyla doldururuz. İyice karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakırız.Afiyet olsunn...

26 Mayıs 2008

ISPANAKLI KURABİYE

Ispanak sevmiyorsanız biz bir şekilde ıspanağı yedirmeyi başarırız.Ispanağın pastası olurda kurabiyesi olmaz mı? kim demiş olmaz diye.Buyrun size ıspanaklı kurabiye.Siz fıstıklı da diyebilirsiniz.
Bu tarifimi Tuğba'nın düzenlediği http://www.keyiflimutfagim.com/ PDÇS-24 etkinliği için de yayınlamak istiyorum.



Malzememiz:
  • 2 yumurta ( bir tanesinin beyazı üzerine olacak)
  • 125 gr margarin
  • 0,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 0,5 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 0,5 su bardağı nişasta
  • O,5 su bardağı ıspanak püresi ( pişirmeden çiğden püre olacak,değilse kokar )
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)
  • Üzeri için ceviz

Yapılışı: Margarinimizi eritelim.Diğer tarafta ıspanağı rondoda püre haline getirelim.Sonra bütün malzememizi karıştıralım.Yuvarlak şekil verelim.Üzerine yumurta beyazı sürelim.Ceviz serpelim.180 derecede pişirelim.Afiyet olsunnnn..


24 Mayıs 2008

YUMOŞ POĞAÇA

Geçenlerde yine vermiştim poğaça tarifi .Ama bu poğaça biraz daha farklı.Tam anlamıyla yumuşacık oluyor.Hele sıcacıkken çayın yanında öyle güzel gidiyor ki.Mutlaka deneyin derim.Ben çok beğeniyorum. Bu tarifimi de PDÇS- 23 de http://www.deryadanlezzetler.com/ yayınlamak istiyorum.Ayrıca papatya68 in http://papatya68.blogcu.com/ poğaça etkinliğinde de yayınlamak istiyorum.



  • 3,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket pakmaya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • Peynir
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri güzelce karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.Diğer tarafta peynirimizi ezp içine kırmızı biber ve karabiberimizi katıp karıştıralım.Hamurun mayalanmasını beklemeden cevizden biraz büyük parçalar koparıp içine peynir koyup yuvarlayalım.Tepsimize aralıklı olarak sralayalım.Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp sürelim.Susam ve çörekotunuda serpelim.Tepside mayalanmasını bekleyelim.Mayalandıktan sonra 180 derecede pişirelim.Afiyet olsun.

21 Mayıs 2008

PATATES SALATASI

Resmi görünce aaa patates salatası işte dediniz değil mi. Klasik bir salatadır patates salatası ama lezzetini tutturabilirsek .Lezzeti tutmayınca da iştah açıcı olmaz tüm yaptıklarımız gibi.İşin tabii ki püf noktası var.O da salatamızın içine katacağımız soğanın çiğden değilde zeytinyağında sotelenerek katılması.Daha önce ben de bilmiyordum arkadaşım Hülya' nın yaptığı salata o kadar çok hoşuma gitti ki sormadan edemedim.Soğanı yağda soteleyipte katıyormuş .O günden beri öyle yapıyorum ve istediğim lezzeti almış oluyorum.Teşekkürler Hülya.Siz de eğer bu şekilde yapmıyorsanız bir deneyin farkı göreceksiniz.



Malzememiz :


  • Patates ( 1 kg kadar yada ne kadar arzu ederseniz )

  • Soğan (1 büyük soğan)

  • Zeytinyağı

  • Limon ( 1 tane)

  • Maydanoz

  • Nane

  • Kırmızı pul biber

  • Kırmızı toz biber

  • Karabiber

  • Tuz

Yapılışı:Patateslerimizi haşlayıp soyalım.Küp küp doğrayalım.Üzerine nane ,pulbiber,kırmızı toz biber ,karabiber,tuz ilave edelim.Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyelim.Onunda patateslerin üzerine dökelim bir güzel karıştıralım.İnce ince doğradığımız maydanozlarımızı da ilave edelim.Bir limonun suyunu da sıkalım güzelce bir birine yedirelim.Sonra servis tabağına alalım.Afiyet olsun ..






19 Mayıs 2008

NANELİ YOĞURT

Yemeklerin yanına yoğurt çok yakışır.Tam anlamıyla mükemmel bir tat.Bazen yoğurdu farklı bir şekilde ikram etmek isterseniz resimdeki gibi yapabilirsiniz.O zaman yoğurt tüketiminin daha hızlı olduğunu göreceksiniz.


Malzememiz:
Arzu ettiğiniz kadar süzme yoğurt 3-4 yemek kaşığı
Nane
Pul biber
Toz kırmızı biber
Zeytinyağı
Dereotu
Tuz

Yapılışı:Yoğurdumuz sulandırılır.İçine nane,tuz,kırmızı biber katılır güzelce karıştırılır.Bu iş için mini robotlar çok iyi oluyor.Arzu ederseniz kekik ve toz halinde biberiye de çok yakışıyor.Nasıl arzu ederseniz.Servis tabağına dökülür.Üzeri nane ve kırmızı biberle süslenir.Biraz zeytinyağı da dökülür.Bir de dereotunu ilave ettik mi yoğurdumuz hazır.Afiyet olsun .

16 Mayıs 2008

EKMEK MAKİNESİNDE PATATESLİ EKMEK


Teknolojiyi seviyorum,yaşamımızı çok kolaylaştırıyor tabii bir o kadar da karmaşıklaştırıyor ya neyse .Hiç aklıma gelmezdi bir makina çıkacak içine malzemeler atacaksın sana ekmek olarak geri verecek.Ama öyle bir makina çıkarttılar sağolsunlar.Keşke bir çamaşır makinesi çıksa içine çamaşırları attıktan sonra ütüleyip katlayıp bize verse .Çok komik bir istek oldu yaa neyse ama hiç fena olmazdı.He he he he .
Biz patatesli ekmeği çok severiz.Ara sıra yaparım ekmek makinesinde.Hem çok güzel kabarır hem de çok lezzetli olur.Hele sıcak sıcak üzerine tereyağı sürüp yemek ayrı bir keyifdirr.Artık tarfi vereyim bugün çok gevezelik yaptım.
Bu tarifimi mutfaktayımın http://mutfaktayimm.blogspot.com/ düzenlediği kahvaltı etkinliği için de vermek istiyorum.Kendisine buradan daveti için çok teşekkür ediyorum .




Malzememiz:
2 tane patates. Robotta püre haline getirilecek.Ayrıca pişmemiş olacak.
4 su bardağı un.(Bardağımız küçük bir su bardağı olacak yada makinenin kendi ölçüsündeki bardak olacak )
1 su bardağı su ( yada patates püresi ile suyun miktarı 1,5 bardak kadar olacak.)
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı süt tozu yada süt
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı instant maya
Üzerine susam

Yapılışı:Bütün malzememiz makinenin içine konulur.Ekmek ayarına ayarlanıp çalıştırılır.Karıştırma işlemi bitince üzerine susam serpmeyi unutmayalım.Afiyet olsunnnn





12 Mayıs 2008

ISPANAKLI MİNİ KÖSTEBEK PASTA

Hep mini köstebek pastalar yapılıyor,dedim bunun ıspanaklısı da fena olmaz.Bir deneyeyim bakalım nasıl olacak.Kafamda tek kat halinde planlamıştım.Ama o kadar çok mini pasta olacaktı ki bundan vazgeçtim.Ufak bir değişiklik yaptım.Tek kat olacağına iki kat oldu.Ve sonuç mükemmeldi.Umarım siz de beğenirsiniz.
Bu pastam PDÇS-23 için de yayınlamak istiyorum.Derya'cığım http://www.deryadanlezzetler.com/ davetin için çok teşekkürederim ve kolay gelsin diyorum.Sevgilerle.


Malzememiz:
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
0,5 su bardağı sıvı yağ
Püre halinde yarım su bardağından biraz fazla ıspanak

Kreması:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin

Yapılışı:Kekimizi yapmaya öncelikle ıspanağı püre yaparak başlayacağız.Yarım su bardağından fazla olacak ben göz kararı ayarladım.Şöyle söyleyebilirim büyük bir su bardağını sımsıkı doldurdum sonra püre haline getirdim. Püre haline getirirken içine yumurtaları da kırarsak daha güzel homojen bir hal alıyor.Daha sonra içine şekeri,yağı,vanilyayı da ilave edelim.Güzelce karıştıktan sonra unla kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım.Büyük fırın tepsisine dökelim.Altını yağlamayı unutmayalım.180 derecede pişirelim.Diğer taraftan kremamızı hazırlayalım.vanilya ve margarin hariç hepsini karıştırıp pişirelim.Piştikten sonra vanilyayı ve margarini de katalım ve karıştıralım.Soğumaya bırakalım.
Kekimiz piştikten sonra bir küçük bardakla yuvarlak yuvarlak keselim.İki küçük parçanın arasına krema koyup servis tabağımıza teker teker sıralayalım.Üstteki parçalara da krema sürelim.Tepside kalan kek kırıntılarını robotta çekip keklerimizin üzerine serpelim.Elimizle bastırarak kek parçacıklarının krema ile birleşmesini sağlayalım.Bir gün dolapta bekletelim.Afiyet olsunnn


9 Mayıs 2008

ÖRGÜ EKMEK

Günümüzde herşeyin içinde katkı maddesi var.Ekmekte bile.İçi beyaz olsun diye katkı maddesi katıyorlar.Temizliğe zaten dikkat edilmiyor.Dışarıdan hiç bir şey yememek lazım aslında.Ama bunu yapmakta çok zor.Arada bir içinize sine sine ekmek yemek isterseniz hani değişiklik olsun diye güzel bir alternatif olabilir.Hem estetik hem lezzetli .:)




Malzememiz:

3 su bardağından biraz az un

1 paket instant maya

1 su bardağından bir parmak fazla ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Üzerine sürmek için: pekmezli su ve susam


Yapılışı: Unumuzu yoğurma kabına alalım.Ortasını havuz gibi açıp mayayı , şekeri ve tuzu ilave edip yoğuralım.Hamurumuzu mayalanasıya kadar dinlendirelim.Mayalandıktan sonra üç parçaya ayıralım ve örgü yapacak şekilde üç parçayıda uzatarak yuvarlayalım.Saç örgüsü yapıp üzerine pekmezli su sürelim.Susam serpip fırına sürelim.Afiyet olsun

5 Mayıs 2008

YALANCI KREM KARAMEL

Sütlü tatlıları seviyorsanız krem karemeli de seviyorsunuz demektir.Bu tatlımızda hem çok kolay hem de aynı krem karemel gibi.





Malzememiz:

1 yumurta
1 lt süt.
3 tepeleme yemek kaşığı un
8 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

Karamel İçin:
7 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:Un,şeker ve süt karıştırılıp pişirilir.Islatılmış tabaklara paylaştırılır.Üzerine karamelimiz tavada hazırlanıp oda dökülür.Bir gece dolapta bekletilir.Servis yapacağımız zaman tabağa ters çevrilir .Afiyet olsunnn.






2 Mayıs 2008

PEKMEZLİ KABAK

Ben küçükken rahmetli babannemin yaptığı tadı bal kabağından biraz daha farklı olan güzel bir tatlı.Hiç yememiş olanlar için biraz değişik gelebilir ama benim özlediğim bir lezzetmiş.Bu kış bu kabaktan pişirdim .Bizde kara kabak denir ama başka bir ismi de olabilir.Kabuğu oldukca serttir.Bu kabağın kabaklı gözlemesi de çok güzel olur.





Tatlımızı yapmak çok kolay.Ama kabağı parçalamak çok zor.Bir porsiyonluk parçalara ayrılır.Kabağın kabukları soyulmaz.Zaten soymaya kalksanız bile imkansızdır.Tenceremizin tabanına ilk sıra düz olarak yerleştirilir.Üzerine gelecek olanlar ters olarak kapatılır.Tencere dolasıya kadar yerleştirilir.Tabana az su ilave edilir.Kısık ateşte pişirilir.Soğuduktan sonra tabağa alınır üzerine pekmez konulur.Tatlı kaşığı ile afiyetle yenir.
Bu nasıl tatlı böyle şekersiz falan diyebilirsiniz.Öyle bir tatlı kendine özel tadı ile pekmezle tatlandırılıyor.Bu da böyle bir şey afiyet olsun .



Resimde gördüğünüz kabağın tatlısı.Hani yabancıların cadı bayramları falan olur yaa.Oyarlar falan o kabak işte :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika