Pages

18 Temmuz 2008

ANNANE KURABİYESİ

Tarihe bakıyorum da epey bir ara vermişim.Tatildeydim.Dolayısıyla yeni bir şeyler ekleyemedim.Artık bir şeyler eklemek gerekli dedim ve yazmaya başladım.
Bu kurabiyeler bizim evde çok tutuldu.Hem çok hafif hemde yumuşacık oluyor.Yani ağızda dağılan bir kurabiye değil.Ama çayın yanında mükemmel bir lezzet.Tarifi portakal ağacından aldım.





Malzememiz:
250 gr yumuşak margarin
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yumurta (2 tanesinin sarısı üzerine)
Un (5,5 su bardağı kadar )


Yapılışı: Un hariç tüm malzemeyi karıştırın,azar azar un ekleyin. Bu arada hamuru devamlı yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle simit yapacakmış gibi uzun çubuk şekli verin. Çubuğun bir ucunu hafifçe kıvırın. Diğer ucunu bunun etrafına dolayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve toz şeker serpin. önceden ısıtılış 180 derece de kurabiyelerin üzerleri kızarana kadar pişirin.

Bu kurabiyenin püf noktası hamurun kıvamının iyi ayarlanması gerekli.Hamurumuz biraz sert olursa çok sert kurabiyeler elde edebilirsiniz.Hamurumuz kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak.Şekil vermek biraz zor oluyor elimizi unlayarak daha kolay şekil verebiliriz.Bir de fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir bez örtersek sert halinden kurtulmuş oluruz.



Bu da yuvarlak yaptıklarım.Şekil vermek daha kolay oluyor. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika