Pages

18 Ağustos 2008

PATATES YOĞURTLAMASI


Patates yoğurtlaması bilirmisiniz bilmiyorum.Ama benim canım babam sağolsun çok sever.Masada patates yoğurtlaması oldu mu başka şeye bakmaz.O yüzden de annem çok yapar.Tarifimi yine pratik köşeye aldım çünkü çok kolay .Denemek isterseniz.

Malzememiz:
2 -3 tane haşlanmış patates.
1 kase sarımsaklı yoğurt
Üzerine kızdrılmış kırmızı biberli tereyağı ya da zeytinyağı

Yapılışı: Haşlanmş patateslerimiz küp küp doğranır.Üzerine sarımsaklı yoğurdumuz dökülür.Onun üzerine de kızdırılmş kırmızı biberli yağımız gezdirilir.Masamızda servise hazırdır.Afiyet olsunnnnn.

16 Ağustos 2008

MİLFÖYLÜ BÖREK

Tarifime geçmeden önce bütün müslümanların Beraat Kandilini kutlamak istiyorum.
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bizlere de şöyle buyurmuştur:
"Şaban ayının yarısı (Berâet gecesi) gelince: gecesini namazla, gündüzünü oruçla geçiriniz. Cenâb-ı Allah o gece güneşin batmasıyla dünya göğüne iner ve şöyle der: Benden af dileyen yok mu; onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu; rızık vereyim. Şifâ dileyen yok mu;şifâ vereyim. ""Allah Teâlâ Şaban'ın onbeşinci geresi (Berâet gecesi) tecelli eder ve ana-babaya asi olanlarla Allah'a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar. " (İbn Mace, İkametü's-Salât, 191; Tirmizî, Savm, 38).


Çok kolay ve de lezzetli bir böreğe varmısınız.Bu böreğin tarini atasofrasından almıştım.İyiki de almışım.Milföy hamurundan yapılan börekler genellikle ben milföyden yapıldım der.Ama bu börekte kesinlikle milföy tadı olmuyor.
Tarifimiz çok kolay.Belli miktarda malzeme söylemeyeceğim.Ne kadar arzu ederseniz.Kare şeklinde olan milföy hamurlarımızı bol unla inceltebildiğimiz kadar incelteceğiz.İçine istediğiniz börek içinden koyup sararak tepsimize sıralayacağız.Üzerine yumurta sarısı sürüp ,susam ve çörekotuda serptikten sonra fırına vereceğiz.180 derecede pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapacağız.Tarifimiz bu kadar afiyet şeker olsun.

12 Ağustos 2008

ETLİ YAPRAK SARMA



Kim sevmez ki yaprak sarmasını.Üzerine de sarımsaklı yoğurt oldumu tamam artık.Gelelim tarifimize.


Malzememiz:Yine göz kararı olacak,artık idare edin .

250 gr dan biraz fazla kıyma
Yarım su bardağı kadar pirinç
1 tane orta büyüklükte soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Asma yaprağı

Yapılışı:Önce yapraklarımız haşlanır.Yapraklar haşlanırken bir kabın içine etimiz,pirincimiz,ince ince doğranmış soğanımız,yine ince doğranmış maydanozumuz,tuzumuz ,karabiberimiz ve de salçamız konularak bir güzel yoğurulur.Sonra teker teker yapraklarımız sarılır.Çok emekli bir iş.Ama lezzeti için bu emeğe değer.Çok sıkı sarmayalım tencereyede sıkı bir şekilde dizmeyelim.Tenceremiz dolduktan sonra üzerine tavada tereyağlı salça hazırlayıp sarmaların üzerine dökülür.Bir miktarda su eklenir.Suyun miktarı sarmaların üzerini geçmemeli.Yaklaşık yarısı kadar olmalı. Artık sarmalarımız pişmeye hazırdır.Sarmalarmız piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.Afiyet olsunnn ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika