Pages

20 Eylül 2008

KIYMALI YUMURTA


Geçen gün canım kıymalı yumurta çekti.Hemen akşamına hazırladım.Uzun süredir de yapmıyordum değişiklik oldu.

Malzememiz:
250 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 domates
2 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
4 tane yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ

Yapılışı:Soğanlarımız ince ince yemeklik doğranır.Yağda biberle birlikte sotelenir.İçine kıyma katılır.Güzelce kavrulur.Sonra küçük doğranmış domates,salça,tuz,kırmızı biber,karabiber ilave edilir.Hepsi piştikten sonra yumurtalar tek tek kırılır.Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli tereyağı dökülür.Kısık ateşte tavanın kapağı kapatılarak yumurtaların pişmesi sağlanır.Afiyet olsun ...

16 Eylül 2008

MANTAR ÇORBASI

Bugün çok lezzetli bir çorba tarifi vereceğim.Oktay Usta'nın tariflerinden.Kesinlikle denemelisiniz.Ben çok beğeniyorum.


Malzemeler :1 kase mantar (İnce ince kıyılmış 3-4 mantar)
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 soğan
1 su bardağı süt
1 tutam maydanoz
Su
Tuz
Yapılışı :Tereyağı tencereye alınarak eritilir. Üzerine doğranmış soğan ve mantar eklenerek sotelenir. Daha sonra 3 çorba kaşığı un eklenir.Kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt, sonra soğuk su ve en son sıcak su eklenir.Tuzu ayarlanarak pişmeye bırakılır. Pişince üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır. Afiyet olsunnnn.

13 Eylül 2008

KIYMALI PATATESLİ PATLICAN KAVURMA

Pilavların yanına çok yakışan lezzetli bir yemek tarifi vermek istiyorum.

Malzememiz:
1 büyük soğan
3-4 diş sarımsak
1 tane patates
4-5 tane küçük patlıcan
250 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 tane domates
2-3 tane yeşil biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı: Patlıcanlarımız güzelce soyulur ve küçük küçük doğranır.Tuzlu suda bekletilir.Soğanımız ince ince doğranır,sarımsaklarımızda doğranır ve zeytinyağında sotelenir.Yeşil biberlerimizde küçük küçük doğranır ve soğanların içine ilave edilir.Kıymamız da katılır ve kısık ateşte güzelce kavrulur.Kıymamız pişmeye yakınken patlıcan, salça,karabiber,kırmızı biber,tuz ,küçük küçük doğranmış patates ve domateslerde ilave edilir.Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirilir.Piştikten sonra pilavın yanında servis edilir.Afiyet olsunnnnnn.

10 Eylül 2008

GÜLLAÇ

Ramazanın gülü güllaç.Güllaçsız ramazan olur mu olmaz tabii ki.Ben ramazanda sık sık yaparım güllacı.Ailecek çok severiz.Özellikle fındıklısı benim favorim.

Malzememiz:
250 gr güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 paket vanilya
İsteğe göre 1 su bardağı kadar ceviz ,fındık,fıstık

Yapılışı:Önce sütü kaynatalım içine toz şekeri ve vanilyayı ilave edelim.Şeker eridikten sonra bir tepsiye şekerli sütten biraz dökelim.El yakmayacak ısıya geldikten sonra güllaç yapraklarını tek tek yumuşatıp diğer tepsiye alalım.Sırayla dizelim.250 gr da 10 tane güllaç yaprağı oluyor.5. yapraktan sonra araya ceviz,fındık,fıstık artık hangisini tercih ederseniz serpelim.Aynı işleme devam edelim.Güllaç yaprakları bittikten sonra geri kalan sütüde güllaçların üzerine dökelim.İstediğimiz gibi süsleyip 4- 5 saat sonra servis yapabiliriz.Afiyet olsun. (Bu arada yazmayı unuttum eğer gülsuyunu seviyorsanız sütün içine gülsuyu da ilave edebilirsiniz)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika