Pages

31 Aralık 2008

Yeni Yıl




24 Aralık 2008

PRENSES TATLISI-Yalancı Tavuk Göğsü

Uzun bir aradan sonra nihayet bir şeyler yazabiliyorum.Buralara gelemedim annem biraz rahatsızdı.Onun yanındaydım.Fazla lafı uzatmadan hemen tarifimi vermek istiyorum.
Bizim evin en sevilen tatlılarından biri.Bu tatlıya verebileceğim puan 10 üzerinden 10 dur.Her sunumla farklı bir görünüme bürünen,tadı ile herkesi etkileyen bir lezzet.Gelelim tarifimize.

Malzememiz:
1 kg süt.
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

Üzeri için:
Çikolata sosu
veya
Çilek sosu
veya
Tarçın
veya
Hindistan cevizi
Kısacası siz ne isterseniz.Hepsi de güzel olur.


Yapılışı:Margarinimizi bir tencerede eritelim.Üzerine bir bardak un ilave edip karıştıralım.Biraz kavrulduktan sonra üzerine süt katıp hızlı hızlı karıştıralım.Sonra şeker katalım .Koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirelim.Pişmeye yakın vanilya katalım.Piştikten sonra mikserle beş dakika kadar çırpalım.Arzu ettiğiniz bir borcama dökelim.Üzerine istediğiniz bir sostan dökelim. Ya da tarçın veya hindistan cevizinden serpelim.Artık nasıl arzu ederseniz.Tabanına bisküvi ile döşeyip üzerine tavuk göğsünü de dökebiliriz.Dedim ya bu pasta her şekle giriyor.Her şeklinde insanın yüzünü güldürüyor.Afiyet şeker olsun .


1 Aralık 2008

Hamsi Tava



Çıtır çıtır mis gibi hamsi tava .Sevmeyen pek yoktur herhalde.Yapımı oldukca kolay.
Malzememiz :
Arzu ettiğiniz kadar hamsi.
Un ya da mısır unu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:Hamsilerimiz güzelce temizlenir.Tüm kılcıkları çıkarılır.Sonra iki hamsi karnından birbirine yapıştırılır.Una bulanır.Kızgın yağda kızartılır.Sonrada sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsunnnn.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Email istermisiniz?

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika