Pages

29 Nisan 2009

Patates Oturtması


Pratik ve bir o kadar da lezzetli bir yemeğe ne dersiniz.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıymış.Ben annemden nasıl öğrendiysem öyle tarifi yazacağım.

Malzememiz:
  • 5-6 adet patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 200 gr kıyma
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Yapılışı: Patateslerimiz yıkanıp soyulduktan sonra yuvarlak yuvarlak yarım santim kalınlığında doğranır ve suda bekletilir.Soğanlarımız yemeklik doğranır yağda kavrulur.İçine kıyma konulur oda kavrulur.Sonra salçamız,pul biberimiz,karabiberimiz ve tuzumuzda ilave edilir.Hepsi güzelce karıştırılır.Altı kapatılır.Derin olmayan bir tencereye patateslerimiz bir sıra dizilir.Üstüne kıymalı karışımda serpilir.Sonra tekrar patatesle sıralanır ve yine kıymalı karışımdan. Bu şekilde patesler bitene kadar devam eder.Üzerine patatesleri kapayacak kadar su ilave edilir.Kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyu çok fazla olmayacak şekilde ayarlanmalıdır.Az su ile çok lezzetli olur.Yemeğimiz piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.Afiyet olsunnn.






20 Nisan 2009

Truff


Sizde truff istermisiniz.Öyleyse buyrun çayla birlikte ikram edeyim.Truff modasına bende uydum.Sizlere truff yaptım.

Malzememiz:

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • Bir miktar kek
  • Arzu ederseniz fındık ,fıstık,ceviz
  • Hindistan cevizi
  • Çam fıstığı tozu

Yapılışı:Kremamızı ısıtalım içine çikolatamızı ilave edelim.Çikolatamız eriyinceye kadar karıştıralım.Kekimizi küçük parçalara bölelim ve kremamıza ilave edelim.Miktarı bir büyük kase kadar olacak.Ya da krema ile karıştırınca koyu bir kıvam alacak kadar kek ilave edilecek.Arzu ederseniz içine fındık,fıstık ,ceviz de katabilirsiniz.Buzdolabında bir süre bekletelim.1 -2 saat kadar.Sonra elimize eldivenlerimizi geçirelim(Eldivene yapışmadığı için eldivenle rahat oluyor).Ceviz büyüklüğnde minik minik yuvarlayalım.Hindistan cevizine ,çam fıstığı tozuna ,kakaoya canınınız neye isterse bulayalım.Sonra tekrar buzdolabına kaldıralım.Truflarımız artık servise hazırdır.Afiyet olsun.
Kalan keklerimizi değerlendirmekte birebir.




16 Nisan 2009

Rus Salatası

Yapımı kolay ve bir o kadar lezzetli bir salata.

Malzemelerimizi ben yine göz kararı söyleyeceğim.Çünkü herhangi bir ölçü kullanmıyorum.Havuç,bezelye ve patatesden oluşan garnitür.Hazır olarak alabilirsiniz.Ya da kendiniz patatesleri havuçları küp küp minik bir şekilde doğrayarak bezelyelerle birlikte haşlayabilirsiniz.Nasıl arzu ederseniz.Ana malzememiz bu üçlü.

Malzememiz:
  • Haşlanmış havuç ,patates, bezelye (bir büyük kase kadar)
  • Mayonez
  • Salatalık turşusu (3-4 tane)
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:Havuç,patates,bezelye üçlüsünün üzerine mayonezimizi ilave ederiz.Bütün garnitürümüz mayoneze bulanmalı.İçine salatalık turşusunu küçük küçük doğrayıp ilave edelim.Limon suyu ve bir miktar tuz ve karabiberide ilave edip karıştıralım.Rus salatamız hazır.Afiyet olsun.

3 Nisan 2009

Kabak Hoşafı

Kabak severler için güzel bir kabak hoşafına ne dersiniz.Yapımı oldukca kolay.
Ölçülerimiz göz kararı

Malzememiz:
Arzu ettiğiniz kadar küçük küçük küp kp doğranmış kabak
Şeker
Su

Yapılışı:
Kabaklarımızı arzu ettiğiniz miktarda şekerli suyun içine koyup kabaklar pişene kadar kaynatalım.Soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra yemeklerin yanında servis edelim.Afiyet olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika