Pages

30 Mayıs 2009

Dilber Dudağı

En sevdiğim tatlılardandır.Hem çok hafif hem lezzetli.Biraz yapımı uğraştırsa da değer :)
Tarif sevgili Halama ait.Kendisine buradan çok teşekkürederim.

Malzemeler :
Hamuru için :
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un
Üstü için:
  • 125 gr tereyağı
İçi için:
  • Ceviz
Açmak için:
  • Buğday nişastası
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:Hamuru için olan malzemelerimizi karıştırıp özlü bir hamur elde edelim.Çok sert olmasın. Hamurumuzu 4 e bölelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim.Üzerini nemli bir bezle örtelim ki kurumasın.4 e böldüğümüz parçalardan bir tanesini alıp tekrar 20 parçaya bölelim.Bir tabak büyüklüğünde teker teker açıp aralarına bol nişasta serpelim.Sonra 20 parçayı alıp büyük bir şekilde açalım.Açtığımız parçayı bir kenara koyalım.Aynı işlemi tekrar edelim.Bir büyük parça daha açtıktan sonra üzerine ceviz serpelim ve diğer büyük parçayı onun üzerine koyalım.Sonra çay bardağı ile keselim.Ve bir biri üzerine katlayalım.Teker teker tepsiye dizelim.Üzerine tereyağını eritip dökelim.200 derecede pişirelim.Diğer taraftan şerbetini hazırlayıp soğuk bir şekilde dökelim.Tatlı ve şerbet soğuk olacak.Eğer tatlınızı servis ederken hep taze olmasını istiyorsanız ben genelde öyle yapıyorum.Şerbetini hazırlayıp tatlıyı şerbetin içine daldırıp çıkarıyorum ve öyle servis ediyorum.Tatlınız her an taze oluyor.afiyett olsunnnn


28 Mayıs 2009

Avcı Böreği


Dün yeşil elmada avcı böreği yapıldı.Tarifini hemen aldım bende akşam bir deneyeyim dedim.Sonucları da hemen sizinle paylaşmak istedim.Sıcağı sıcağına.Çok güzel bir börek.İçli köfteyi sevenler bu böreği de seveceklerdir.Kızım çok beğendi.Oktay Ustaya buradan teşekkür ederim .
Malzemeler :
4 yufka
200 gr. kıyma
1 çay b. bulgur
1 çay b. ceviz
2 soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Panelemek için:
2 yumurta
1 çay b. süt
Galeta unu
Yapılışı:
1-1 çay bardağı bulgurun üzerine sıcak su ilave edip bulguru demlendirin.
2-2 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı dökün ve üzerine kesilmiş olan soğanları ilave edip soğanları kavurun.
3-Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine 200 gr.kıyma ilave edin ve kavurmaya devam edin.
4-Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
5-Bir tutam maydanozu ince olarak kesin.
6-Ocaktan kıymalı harcı alın ve içine bulguru,cevizi ilave edip karıştırın.
7-4 adet yufkayı 4 parçaya bölün ve yufkanın üzerine kıymalı iç harçtan paylaştırın ve böreği rulo yapıp sarın.
8-Panelemek için 2 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı sütü çırpın.
9-Avcı böreğini ilk önce sütlü yumurtalı karışıma bulayın daha sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin.
10-Avcı böreğini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyett olsunn

26 Mayıs 2009

Şekerpare


Bir tatlı ki sormayın çok ama çok güzel.Bu tarifin sahibi biricik Elif. Tarifi 1,5 aydır kendisinden almaya çalışıyorum sonunda başardım :)) . Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket margarin ( 250 gr.)
  • 2 çorba kaşığından biraz fazla pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 20 adet badem veya fındık
  • kabartma tozu
Şurubu için:
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Yapılışı:
1-Şeker 4 su bardağı su ile kaynatılır.Limon suyu konulup,kaynayınca ateşten alınır.
2-Cam kasede yağ ile pudra şekeri karıştırılarak beyazlatılır.İçine yumurtalar kırılır tekrar karıştırılır.Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilip ,yoğurulur.
3-Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp ,avuç içinde yuvarlanır.Hafifçe bastırılıp,badem konulur.
4-Yağlanmiş tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
5-Sıcak iken üzerine şurup dökülür.
Afiyet olsun

19 Mayıs 2009

Alman Ekmeği

Çok lezzetli bir ekmek yaptım.Kesinlikle çok güzel .Özellikle kahvaltılarda harika oluyor.Özel paketlerde satılan unlardan aldım.Zaten görüntülerini ekledim.


Malzememiz:
  • 3 su bardağı tahıl unu karışımı
  • 1 su bardağından az ılık su ( ben bir su bardağında iki parmak fazla su kattım.)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya veya 1/4 küp yaş maya
Yapılışı:Ekmek makinesinin kalıbını yağlayıp bütün malzemeleri koyup program birde çalıştıralım.3 saat sonra ekmeğiniz hazır.
Ekmek makinesi olması şart değil.Normal fırında da yapabilirsiniz.Afiyet olsunnnn






8 Mayıs 2009

Coş Hoşafı (Pancar Hoşafı)


Pancardan yapılan bir hoşaf.Bolu'nun Seben ilçesine ait bir hoşaf. Pilavların yanında çok güzel gidiyor.Pancar sevenler ,değişik tatlara hayır demeyenler deneyebilirsiniz.Benim çok sevdiğim bir lezzettir.Gelelim tarifimize.

Malzemeler:
  • Pancar
  • Şeker
  • Vişne,erik yada kayısı (hangisini isterseniz)
  • Su
Yapılışı: Pancarımızı güzelce yıkarız.Düdüklü tencerenin içinde patates haşlar gibi pişiririz.Soğuduktan sonra kabuklarını soyarız ve rendeleriz.Daha sonra aynı hoşaf yapar gibi bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırır ve kaynatırız.Afiyettt olsunnnn.

4 Mayıs 2009

Kabak Yoğurtlaması

Kabak yemeğinden çok kızartması daha çok sevilir.Yemeklerin yanında da iştah açıcı rol oynar.Bizim evde yoğurt tüketimi çok bol olunca herşeyinde yoğurtlaması bol oluyor.Kabak yoğurtlamasını da yazalım oda tariflerimiz arasında yer alsın.

Malzememiz:
  • 3 tane kabak
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt.
  • Kızartmak için sıvı yağ.
  • Dereotu
Yapılışı:Kabaklarımız rendenin iri kısmı ile rendelenir.Yağda kızartılır.Sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.Sarımsaklı yoğurdu hazırlarken içine toz kırmızı biberde ilave ederseniz lezzeti biraz daha artar.Üzeri süslenir.Afiyet olsunn







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Email istermisiniz?

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika