Pages

30 Temmuz 2009

Soya Soslu Fırında Tavuk

Çok lezzetli bir fırında tavuk daha, hem de yapımı oldukca kolay.Lezzetini veren sosu.


Malzememiz:
  • 6 adet tavuk pirzola
  • 6 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça.(Tercihen biber salçası)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çy kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz haline getirilmiş biberiye (arzu edilirse)
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Yapılışı:Tavuk ve patates hariç bütün malzemeler güzelce birbiri ile karıştırılır.Derisini soyduğumuz temizlediğimiz tavuklarımızı bu sosa bularız.Patateslerimizi soyup doğrayana kadar sosda bekler.Daha sonra tepsimize sıralarız.Ardından soyup doğradığımız patatesleri bu sosa bularız onları da tepsiye yerleştiririz.Hiç su konulmadan 200 derecedeki fırınımıza süreriz.Tavuklarımız piştikten sonra sıcak sıcak servis yaparız.Afiyet olsun.

16 Temmuz 2009

Mayalı Çiğ Börek


Çok lezzetli bir çiğ börek tarifi vereceğim.Mayalı olması ile diğer çiğ böreklerde farklı.Yasemin ablamın yaptığı şekilde yaptım bu sefer.Çok lezzetli oldu.Kendisine tarf için teşekkür ediyorum.
Malzememiz:
Hamuru için:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 1,5 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • tuz
İçi için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Az sıvı yağ
Yapılışı:Önce hamurumuzu yukardaki malzemelerle yoğururuz.Mayalanması için bekletiriz.O arada içini hazırlarız.Soğanımızı incecik doğrayıp yağda kavururuz.Kıymayı da içine atıp kavururuz.Tuzunu ve maydanozunuda ilave edip karıştırıp ocağımızı kapatırız.Hamurumuz mayalandıktan sonra yuvarlak yuvarlak (tabak büyüklüğü kadar) şekil verip içizden koyup kapatrız ve arkalı önlü kızartırız.Sonra da servis yaparız.Afiyet olsun.

13 Temmuz 2009

Mayonezli Tavuk Salatası




Müthiş bir salata diye başlamak istiyorumm.Kesinlikle denenmeli.Bu salata ile biz tanıştırdığın için Hülya'cığım sana çok teşekkür ederim.Gelelm tarifimize.


Malzemeler:


  • 1 adet tavuk göğsü(haşlanmış ve didilmiş olarak)

  • Mayonez (Tavuğumuzu kapatacak kadar, yaklaşık küçük bir kavanozdan bira az)
  • Mayonez kadar da yoğurt

  • Kimyon

  • 1-2 Diş sarımsak

  • Tuz

  • 1-2 damla sirke

  • Maydanoz (üzeri için )
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:Sarımsağımızı tuzla ezdikten sonra mayonezle karıştırırız.İçine kimyon ve sirkeyi de koyup tavuğumuzla karıştırırız.Cevizlerimizi de ilave edip tekrar karıştırırız.Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleriz.Afiyet olsunnnn.

10 Temmuz 2009

Beyaz Kiraz Reçeli

Beyaz kiraz reçeli.Duydunuz mu bilmiyorum,bizim oralarda görmemiştim hiç.Konya'da öğrendim.Değişik ve güzel bir lezzet.


Malzememiz:

1ölçü beyaz kiraz
1 ölçü toz şeker
Yarım ölçü su
1 parça limon tuzu

Yapılışı:Öncelikle kirazlarımızı güzelce yıkarız ve çekirdeklerini tek tek çıkarırız.Çekirdeğini çıkardığımız her bir kirazı suyun içine atarız.Suyun içine atmazsak kirazların rengi koyulaşır.Diğer tarafta su ile birlikte şekeri kaynatırız ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazları da şerbetin içine atarız.Pişinceye kadar kısık ateşte kaynatırız.Pişmeye yakın limon tuzunu da ilave ederiz.Kirazlarımız piştikten sonra ocaktan alırız ve soğumaya bırakırız.Soğuduktan sonra kavonuzumuza doldururuz.Afiyet olsunnnn





7 Temmuz 2009

Fanta Tatlısı

Bu tatlıyı halamdan öğrendim.Kendisi bu konularda sağolsun oldukca uzmandır.Çok kolay ve hafif bir tatlı.Yapıyorsunuz tatlınızı şerbetlemeden saklama kaplarına koyup saklıyorsunuz.Canınız ne zaman tatlı isterse şerbetliyorsunuz bir kısmını.Görüntüde mükemmel.Eee daha ne olsun. :)

Malzememiz:
3 yumurta
1,5 su bardağı fanta
1 tane yaş maya
Aldığı kadar un
Hamurumuzu yağlamak için : Sıvı yağ

Yapılışı:Malzemelerimizi güzelce yoğuralım.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamurumuz mayalanmadan dörde bölelim.Her bir parçayı büyükce açalım.Açılan parçamızı sıvı yağla yağlayıp rulo yapalım.1 cm eninde keselim ve tepsiye dizelim.Her br parçayı bu şekilde yapalım. Tepsimizin içinde mayalansın.Sonra orta sıcaklıktaki fırınımıza sürelim.Ortalama 180 derece.Kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım.

Diğer tarafta şerbetimizi hazırlayalım.Ölçümüz 1 e 1 olsun.Hatta şeker oranı sudan daha az olabilir.Artık nasıl seviyorsanız.

Tatlımızı şerbetlerken şerbet sıcak tatlılarımız soğuk olacak.

Afiyett olsunnn .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika