Pages

18 Ekim 2010

KIYMALI PATATESLİ DOLAMA BÖREK

Oktay Ustadan bir tarif var bugün.Sağolsun her yaptığı çok lezzetli oluyor.Bu börekte onlardan biri.Kesinlikle deneyin diyorum.Bizimkiler ve misafirlerim çok beğendi.Tabii ben de.

Malzememiz:
  • 4 yufka
  • 150 gr kıyma
  • 2 patates (haşlanmış)
  • 4 soğan
  • sıvıyağ (yarım çay bardağı kadar)
  • tuz
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
Sosu İçin:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri İçin:Susam

Yapılışı:Kıymamızı ve yağımızı tavaya alalım kavuralımİçine minik minik doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve yağda kavuralım İçine rendelenmiş patateslerimizi de ekleyelim.Üzerine tuz ,karabiber,biber salçasını da ilave edelim.Güzelce kavuralım sonra maydanozuda ekleyip karıştıralım.İç malzememiz hazır.
Diğer tarafta sosumuzu da hazırlayalım.Yağ, yumurta ve sıvı yağı karıştıralım.Yufkamızı masaya serelim.Üzerine kaşıkla sosumuzdan serpelim.Sonrada iç harçı yayalım.Yufkamızı ortadan ikiye bölüp saralım.Tepsiye yerleştirelim.Artan sosu da üzerine dökelim.Susamı da serpiştirip pişirelim. ( bu arada ben iki yufkadan yaptım, fazla olmasın diye..)






16 Ekim 2010

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU


Bizim evde benden başka hoşaf seven yoktur.Ramazan da canım nasıl hoşaf istedi anlatamam.
Eee bir de havalar çok sıcaktı çok iyi gitti.Genelde elma hoşafı,vişne hoşafı falan yapardım şeftali hiç yapmamıştım.Buzdolabının bir köşesinde yenmeyi bekleyen ve bir türlü kimse tarafından yenmeyen şeftalileri görünce dur dedim bir hoşaf yapayım.İsteyen yesin istemeyen yemesin.Akşam masada yerini aldı hoşafımız.Herkes tarafından çok beğenildi.Özellikle ice tea hastası olan kızım bunun tadı aynı ice tea gibi dedi .Alt tarafı bir hoşaf ama olsun lezzetli olduktan sonra....
Malzememiz:
  • 2 büyük şeftali
  • 1 bardak toz şeker
  • 1,5 lt su
Yapılışı:Şekerle suyu kaynatalım.İçine soyup küp küp doğradığımız şeftalileri ilave edelim.Şeftaliler pişinceye kadar kaynatalım.Sonra soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra servis yapalım.Özellikle pilavın yanında harika oluyor :) .Afiyet olsunnnn

15 Ekim 2010

SODALI PEYNİRLİ BÖREK

Herkesin pratik kazanıp devamlı lezzetini tutturduğu şeyler vardır.Onlar o kişiyle bütünleşmiştir.Bu börekte bizim Emine'yle bütünleşmiş.Nasıl bir börek bu Emine dediğimde benim her zaman ki böreğim dedi.İyi o zaman dedim senin her zaman ki böreğini yayınlayalım.
Çok lezzetli bir börek deneyin derim.

Malzememiz:
  • 5 yufka
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 şişe soda
  • 3 yumurta
İçi İçin: maydanozlu peynir karışımı
Üzeri için:Susam ,çörekotu



Yapılışı:Su,yağ ve 1 yumurtayı karıştıralım.Bir yufkayı serelimüzerine bu karışımdan dökelim.Peynir serpelim.Bir ucundan tutup kırıştırarak tepsiye yerleştirelim.Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.Kalan su,yağ ,yumurta karışımının üzerine diğer iki yumurtayı da kıralım.Karıştırıp böreğin üzerine yayalım.Sonra bir şişe sodayı da yavaş yavaş böreğin üzerine dökelim.Bir saat kadar bekletelimFırına sürüp pişirelim.Afiyet olsunnnn

14 Ekim 2010

PATLICAN KIZARTMA


Bilmeyen yoktur tabii ki.Tarif olarak yazmak belki de anlamsızdır ama olsun.Biz yazalım tarif köşemizde yerini alsın.

Malzememiz:
  • Arzu ettiğiniz kadar patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 Domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz


Yapılışı:Patlıcanlarımızı arzunuza göre yuvarlak yuvarlak yada uzun uzun doğrayalım,tuzlu suda bekletelim.Sonra da kızartalım.Bu arada domatesimizi ve sarımsağımızı blenderdan geçirelim .Küçük bir tencereye sıvı yağımızı ve domateslerimizi koyup pişirelim.Tuzumuzu unutmayalım.Tenceremizin kapağıda kapalı olsun.Her tarafa sıçrayabilir.Domatesler suyunu çekene kadar pişmesi gerekir.Yoksa sos hiç bir şeye benzemez.Kızarmış olan patlıcanlarımızı servis tabağına alalım.Üzerine sosumuzu dökelim.Onun üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyelim.Bir dal maydanozla da süsledik mi tamamdır.Masamızda hem lezzetli hemde görsel açıdan güzel bir tata sahip olmuş oluruz.Afiyet olsun
Sevgi ve saygılar....

11 Ekim 2010

SÜRPRİZ ÇİKOLATALI KURABİYE

Sürpriz bir kurabiye mi desem yoksa süper bir kurabiye mi desem bilmiyorum.Ama kesinlikle denenmeye değer bir kurabiye diyebilirim.


Malzememiz:
  • 1 paket margarin (oda ısısında yumuşamış olacak)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 500 gr mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için malzemesi :
  • 500 gr kakaolu fındık kreması (Nutella ,torku,sarelle.....canınız hangisini isterse )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Dışı için:Mısır gevreği
Yapılışı:Şekerle yumurtayı çırpalım.İçine diğer malzemeleri ilave edelim ve yoğuralım.Cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayalım.175 derecede pişirelim.Fazla kızarmasın beyaz olsun.
Diğer tarafta sosunu hazırlayalım.Kakaolu fındık kreması ve sıvıyağı benmari usulü eritelim.
Mısır gevreklerini biraz kırıklayalım.
Fırından çıkan kurabiyeleri sosa batıralım ,ardından mısır gevreğine bulayalım.Servis tabağına alalım.Afiyetle yiyelim.
Toplam 50 kadar kurabiye çıkıyor.Bilginize.
Bu arada sevgili Emine'ciğime teşekkür ediyorum.Bu kurabiyenin tarifini ondan aldım.
Sevgi ve saygılar.



1 Ekim 2010

Baharatlı Patates


Pratik ve lezzetli bir tarif.Haşlanmış patatesin baharatla buluşmasının tadını alacaksınız.Tarifimizi yazalım en iyisi.
Malzemelerimiz:
  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Tüm patatesleri harmanlayacak kadar sıvı yağ
Yapılışı:Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayalım.sıvı yağ ve baharata buluyalım.Ocakta karıştıra karıştıra kızartalım.Bu kadar.Afiyet olsunnnn.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika