Pages

21 Mayıs 2012

KIRMIZI LAHANA SALATASI (2)


Çok sevdiğim müthiş bir salata.Biliyorum bu salatayı yapmayı bilmeyen yoktur ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.Ben de yoğurdu nasıl yediğimi göstermek istedim. :)  


Diğer kırmızı lahana salatası için tıklayın


Malzememiz:

  • 1 küçük lahana
  • 1 bütün limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı elma sirkesi
Yapılışı: Kırmızı lahanamız güzelce yıkanır. 7- 8 parçaya bölünüp robotta bir güzel parçalanır.Sonra diğer malzemelerimiz  lahananın üzerine eklenir ,bir güzel karıştırılır.Cam bir saklama kabına konulur.İster sade ,ister yoğurtlu , isterseniz  karışık nasıl arzu ederseniz bir hafta boyunca istediğiniz şekilde masanıza konuk olabilir.Afiyet olsun :)

11 Mayıs 2012

ÇAYLI KEK


.Çok güzel bir kekim daha var.Tarçınlı lezzetleri seviyorsanız deneyin.


Malzememiz:

  • 3 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı demlenmiş çay
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
Yapılışı:Öncelikle demlenmiş çayımız soğumuş olacak.Bir kaba yumurtayı kırıyoruz ve üzerine toz şekeri ilave edip mikserle çırpıyoruz.Daha sonra üzerine soğumuş çayı sıvı yağı ilave edip karıştırıyoruz.Ardından un kabartma tozu ve tarçını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Kek kalıbımızı yağlıyoruz.Cevizin büyük bir kısmını kalıbımıza döküp her bir tarafını cevizle kaplıyoruz.Kalan cevizleri de kek harcımızın içine döküp karıştırıyoruz.Sonra harcımızı kalıba döküp 170 derecelik fırına sürüyoruz pişiriyoruz.Afiyet olsun.

8 Mayıs 2012

BÖRÜLCE SALATASI


İştah açıcı ve besleyici bir salataya ne dersiniz.Egeye has bir salata desem yalan olmaz.Oldukca da kolay.


Malzememiz:

  • 1 su bardağı börülce 
  • Yarım su bardağı parçalanmış ceviz
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı limon suyu
  • Tuz
Üzeri için: Maydanoz

Yapılışı: Önce börülcemiz suda haşlanır.Aynı fasulye haşlar gibi.Piştikten sonra  suyu süzülür. Diğer taraftan zeytinyağı, limon suyu ,tuz ve sarımsak robotta karıştırılır ,sarımsaklar bir güzel parçalanır.Börülcenin üzerine dökülür.Cevizlerimiz de eklenir.Güzelce karıştırılır.Arzu ederseniz biraz da üzerine nar ekşisi ekledik mi süper olur.Servis yaparken de  bir kaç dal maydanozu ince ince doğrayıp üzerine serptik mi salatamız tamamdır.Afiyet olsunnn.

6 Mayıs 2012

POĞAÇA(2)


Çeşit çeşit poğaça tarifi var.Hepsinde de ana malzeme aynı.Ölçülerde ufak tefek değişiklikler oluyor bu da tadı etkiliyor.Bir poğaça tarifim daha var.Anam babam poğaça işte.Pufudık pufudık oluyor.Mayalı poğaça istemiyorsanız kesinlikle deneyin derim .Diğer poğaça tarifim burada 


Malzememiz:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi için: Peynir

Yapılışı:Hamurumuz için olan tüm malzeme yoğurulur.15-20 dakika bekletilir.Sonra Cevizden biraz büyük parçalar yuvarlanıp içine peynir konularak şekil verilir.Tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam serpilir.180 derecede kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsunnn.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika