Pages

30 Ocak 2008

KABAK TATLISI



Tam mevsimi,hatta geçiyor bile.Bir kabak tatlısı da benden olsun dedim.

Tam olarak ölçüleri yazamayacağım.Çünkü göz kararı yapıyorum.

Öncelikle kabaklarımız bir güzel soyulur ,dilimlenir,yıkanır.Büyük bir tencereye bir sıra dizilir.Üzerine toz şeker serpilir.Kabakları örtmeli.Sonra tekrar kabaklar sıralanır tekrar toz şeker.Kabaklar bitene kadar bu işleme devam etmeliyiz.Arzu ederseniz 4-5 tanede karanfil atabiirsiniz.Çok güzel bir lezzet verir.Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini sağlayalım.Kaynamaya başladıktan sonra çok çabuk taşabilir.Bu duruma dikkat etmekte fayda var.Yoksa ocağınız çok kirlenir :). Kabağımız piştikten sonra soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra cevizle servis yapalım.Afiyet şeker bal olsunn

8 yorum:

  1. EN SEVDIGIM TATLI....
    ellerine saglik canim

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. biz bu sene yiyemedik adam gibi bi kabak tatlisi malesef :) adapazarli olarak :) cok guzel afiyetle yeyin insallah yada afiyetle yemissinizdir ::)) benim yerimedeee


    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Cok hafif bir tatli oldugu icin ben bayilrim kabak tatlisina..Harika olmus,elleinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Sevgi'ciğim,

    Ziyaretin için teşekkür ederim. Çok güzel lezzetlerin var, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. ablacımm harika tariflerle doldurmuşun sayfanı ellerine sağlıkk.iepeğin hazırladığı başlıkta süper bu arada:)

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle başlığımı beğendiğiniz için çok teşekkürler.Kabak tatlısı nı da çok beğendim yapmak zorunda kalmıyorum Nasıl olsa evde hazır :D...
    Sevgi'nin
    Kızı

    YanıtlaSil
  7. ipekcim çok şanslısın bu kadar hamarat bi anneye sahip olduğun için.kıymetini bill. :)
    (tubaa)

    YanıtlaSil
  8. kabak tatlısını pek severim burada kabak bulmak pek mümkün olmuyor.

    Naasıl canım istedi.

    ellerinize sağlık.

    sevgiler

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil