Pages

16 Ocak 2008

REVANİ

Ben geçtiğimiz bayram revani yaptım.Tarifini de yemek günlüğümden aldım.Daha öncede denemiştim.Çok hafif bir tatlı oluyor.Yanında da zeytinyağlı yaprak sarması fena olmuyor :)



Malzemeleri:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
Serbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
Yapılışı: Öncelikle şerbeti kaynatırız.(Ben bu sefer şeker damlasından yaptım.Çok daha pratik.) Diğer tarafta aynı kek hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız fırına süreriz.180 derecede 60 dakika ii geliyor tabii soğuk fırında.Piştikten sonra şerbetimizi ılık olarak dökeriz.En güzel safhası da o kadar şerbeti sünger gibi emişini gözlemlemek diyebilirim
Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun


4 yorum:

  1. selam..revani çok güzel görünüyor..tabiii sarmada öyle..elinize saglık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Revani de sarmalarda nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bolu'nun en usta bayan aşçısı benim ablam. Ellerine sağlık aplaaaaaa...

    YanıtlaSil