Pages

14 Şubat 2008

ÇİN BÖREĞİ VE PDÇS-14

Ev sahipliğini Funda'nın ( http://defneylebirlikte.blogspot.com/ ) yaptığı porselen demlik çay saati etkinliği 14 e bende çin böreğimle katılıyorum.Davetin için teşekkürler Funda'cığım.

Malzemelerimiz:

3 adet yufka
2 yumurta beyazı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 pırasa
1 havuç
1 kuru soğan
1,5 su bardağı süt
Galeta unu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:Soğanı ince ince kıyıp yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.İçine ince doğranmış pırasayı ve rendelenmiş havucu da ilave edelim.Tu z ve karabiberi de ekleyelim.Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Yumurta beyazlarını çok az tuz ile bembeyaz olana kadar çırpalım.Birinci yufkayı serelim.Üzerine yumurta beyazını sürelim.Sonra ikinci yufkaya sonra da üçüncü yufkaya aynı işlemi uygulayalım.Sigara böreği keser gibi keselim.Ne kadar büyüklükte isterseniz.Hazırladığımız içten koyduktan sonra sigara böreği gibi saralım.Sütün içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra galeta ununa bulayıp tepsiye sıralayım.200 derecede pişirelim.Sonra servis yapalım.Bu böreğin sıcak halide soğuk halide çok güzel oluyor. Afiyet olsunn

8 yorum:

  1. selam..brek nefis görünüyor.elinize saglık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. tarif yayında canım.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. çin böreğini bu şekilde pişirmeyi hiç denememiştim - deneyeceğim
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. düzelttim canım.uyarın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. CANIM BÖREK ENFES GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIK KOCAMAN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. çok hafif ve sağlıklı bir börek ellerinize sağlık mutlaka denicem hoşcakalın

    YanıtlaSil
  7. çok vitaminli bir börek ..neden çin böreği dendiğini malzemeleri görünce anladım....

    ellerine sağlık.....
    çok leziz görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. slm
    çok severim çin böreğini ellerine sağlık çok güzel olmuş
    iyi haftasonları
    sevgiler

    YanıtlaSil