Pages

15 Şubat 2008

PORTAKALLI KEK VE YAŞ PASTA

Dün çin böreğini yayınlamıştım.Orada kullandığım 2 yumurta beyazının sarıları kalınca bende ziyan olmasın dedim bir kek çırptım.Güzel bir kek oldu.Yani çin böreği yaparsanız beraberinde kekide yapın diyorum.Şaka bir yana gelelim tarifimize









Portakallı Kek için malzememiz:


4 yumurta ( ben çin böreğinden kalan yumurta sarılarını ve 2 yumurta kullandım )
1 su bardağı süt
Yarım portakal babuğu(rendenin ince kısmından rendelenecek)
Bir portakalın suyu
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker



Yapılışı:Un ve kabartma tozu sona bırakılarak bütün malzememiz çırpılır.Sonra un ile kabartma tozu ilave edilir.Homojen bir karışım elde ettikten sonra yağlanmış tepsiye dökülür ve pişirilir.Soğuk fırına 170 derecede 60 dakika yeterli.Afiyet olsun





YAŞ PASTA

Bizim evde kekler 2 . günden sonra pek zevkli yenmiyor.Öyle olunca da geride kalan keki değerlendirmek gerekli.

Geride kalan kekin dayanılmaz cazibesi :)

Krema için malzememiz:

1,5 kahve fincanı un

1,5 kahve fincanı şeker

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

1 kaşık tereyağı

Yapılışı:Tereyağı hariç bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir.Piştikten sonra içine tereyağı ilave edilir.Eriyene kadar tekrar karıştırılır.Soğumaya brakılır.

Kalan kekimiz ince ince dilimlenir.Aralarına krema sürülür.Üzerine de krema sürülür.

Keserken meydana gelen kırıntıları da üzerine süs olarak koyabilirsiniz.Ben öyle yaptım.Orjinal oldu :)

10 yorum:

  1. selam eline saglık arkadaşım..keki ikinci günden sonra bu şekilde degerlendirmek süper bir fikir...helal olsun...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. selam
    pasta harika ellerine sağlık
    benim kurabiyeleri sormuşsun birde burdan cevap yazayım dedim.tahin tadı oluyor canım.kızına göre değil sanırım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık kek süper
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. vallahi super bir fikir
    paylasimin icin tesekkur ederim canim
    bizde de kekler kalinca pek yenmez aklimda olsun tarifin...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım valla bu tarife , ayrıca herşeyi değerlendirmiş olmanız harika..Ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil
  6. Pasta sahane görünüyor,ellerinize saglik.
    Kizilciksurubu

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar güzel, artanlar da bir işe yarmış:))
    Aklınıza, ellerinize sağlık,
    Sevgilerrrr........

    YanıtlaSil
  8. canım benim değerlendirme kekin enfesss olmuş, hele pasta..

    ellerine sağlık hayatım.

    sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  9. Keke bayıldım ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Keke bayıldım ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil