Pages

3 Haziran 2008

BAZLAMA

Bazlama sevmeyen var mı? Eminim çok azdır.Mis gibi hele sıcacık olduğunda yemesi ayrı bir keyif olan ekmekler.Önceden odunlu fırınlarda yapılırdı.Tabii hala öyle yapılıyordur ama apartman dairesinde odunlu fırını bulamayacağımıza göre bizde ocak üstünde teflon tavada yaparız.Yapılmaz mı yapılır elbette.Hatta yapılmış bile şekilde görüldüğü üzere :)
Bu tarifimi de Özlem'in düzenlediği kahvaltı etkinliğine http://mutfaktayimm.blogspot.com/ göndermek istiyorum.






Malzememiz:Çok fazla bir malzemeye ihtiyacımız yok aslında.Un ,maya ,su,tuz ve teflon tava.Bu kadar az malzemeyle mükemmel bir lezzet.Burada biraz el marifetine ihtiyaç duyacağız.Birde dikkat etmemiz gereken ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlamamız gerekecek.
  • Arzu ettiğimiz miktarda un.
  • Tuz
  • Pakmaya
  • ılık su
Yapılışı:Az önce de söylediğim gibi yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.Hamurumuz mayalandıktan sonra büyük bezelere ayıralım.Yapışmaması için altına ve üstüne un serpip elimizle yuvarlak şekil verelim.Teflon tavada altlı üstlü pişirelim.Pişen bazlamaları yan yana sıralayalım.
Sıcağı sıcağına tereyağıyla ne kadar güzel olur değil mi :)
Afiyet olsun


12 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.. Dediğin gibi terayağı sürüp bir de arasına tulum peyniri koyduk mu ohhhh değmeyin keyfime..

    YanıtlaSil
  2. Canım etkinliğime gönderdiğin ikinci tarifin için tekrar çok teşekkür ederim. İlki ekmekti bu da çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu bu bu nasıl bir lezzettir, nasıl bir görüntüdür. Beş dakikadır resme bakıyorum, valla süper olmuş, canım istedi, elceğizlerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. canım benim guzel sözlerin için tesekkur ederim.
    bazlamanı kesin deniyecem annem bayılıyor bazlamaya tarifini aldım öptum sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ay çok severim bazlamayi,ellerine saglik sahane gorunuyor,olsa da yesem simdi ne iyi olurdu degilmi:))

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  6. canımcım harika görünüyorlar ellerine sağlık
    olsada yesemmmm

    YanıtlaSil
  7. bazlamayi katiksizda yerim nefis yumusacik olmuslar elinize saglik

    YanıtlaSil
  8. Bu bazlamayı 'Ekşili Bazlama' olarak tanırım. Gayet güzel tariflemiş ve hakkı ile görüntülemişsiniz. Blogunuzu beğendim, zaman ayırıp tekrar tariflerinize göz atacağım. Blograzzi kanalı ile geldim, selamlar..

    YanıtlaSil
  9. Sıcak sıcak teryağ, haşlanmış yumurta ve beyaz peynir... Tek geçerim... Ellerine kollarına sağlık... Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. canım içinede tereyağı olsun bol peynir maydanoz ohhh iştahım kabardı

    elelrine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  11. Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar.Bu konuda eğitim vermeyi düşünüyormusunuz.Benim hanımıda size yollıyayım :P

    YanıtlaSil