Bazlama sevmeyen var mı? Eminim çok azdır.Mis gibi hele sıcacık olduğunda yemesi ayrı bir keyif olan ekmekler.Önceden odunlu fırınlarda yapılırdı.Tabii hala öyle yapılıyordur ama apartman dairesinde odunlu fırını bulamayacağımıza göre bizde ocak üstünde teflon tavada yaparız.Yapılmaz mı yapılır elbette.Hatta yapılmış bile şekilde görüldüğü üzere :)
Bu tarifimi de Özlem'in düzenlediği kahvaltı etkinliğine
http://mutfaktayimm.blogspot.com/ göndermek istiyorum.
Malzememiz:Çok fazla bir malzemeye ihtiyacımız yok aslında.Un ,maya ,su,tuz ve teflon tava.Bu kadar az malzemeyle mükemmel bir lezzet.Burada biraz el marifetine ihtiyaç duyacağız.Birde dikkat etmemiz gereken ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlamamız gerekecek.
- Arzu ettiğimiz miktarda un.
- Tuz
- Pakmaya
- ılık su
Yapılışı:Az önce de söylediğim gibi yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.Hamurumuz mayalandıktan sonra büyük bezelere ayıralım.Yapışmaması için altına ve üstüne un serpip elimizle yuvarlak şekil verelim.Teflon tavada altlı üstlü pişirelim.Pişen bazlamaları yan yana sıralayalım.
Sıcağı sıcağına tereyağıyla ne kadar güzel olur değil mi :)
Afiyet olsun
Canım ellerine sağlık.. Dediğin gibi terayağı sürüp bir de arasına tulum peyniri koyduk mu ohhhh değmeyin keyfime..
YanıtlaSilCanım etkinliğime gönderdiğin ikinci tarifin için tekrar çok teşekkür ederim. İlki ekmekti bu da çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Bu bu bu nasıl bir lezzettir, nasıl bir görüntüdür. Beş dakikadır resme bakıyorum, valla süper olmuş, canım istedi, elceğizlerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilcanım benim guzel sözlerin için tesekkur ederim.
YanıtlaSilbazlamanı kesin deniyecem annem bayılıyor bazlamaya tarifini aldım öptum sevgiler..
Ay çok severim bazlamayi,ellerine saglik sahane gorunuyor,olsa da yesem simdi ne iyi olurdu degilmi:))
YanıtlaSilSevgiyle kal,
canımcım harika görünüyorlar ellerine sağlık
YanıtlaSilolsada yesemmmm
bazlamayi katiksizda yerim nefis yumusacik olmuslar elinize saglik
YanıtlaSilBu bazlamayı 'Ekşili Bazlama' olarak tanırım. Gayet güzel tariflemiş ve hakkı ile görüntülemişsiniz. Blogunuzu beğendim, zaman ayırıp tekrar tariflerinize göz atacağım. Blograzzi kanalı ile geldim, selamlar..
YanıtlaSilSıcak sıcak teryağ, haşlanmış yumurta ve beyaz peynir... Tek geçerim... Ellerine kollarına sağlık... Sıcacık sevgiler...
YanıtlaSilcanım içinede tereyağı olsun bol peynir maydanoz ohhh iştahım kabardı
YanıtlaSilelelrine sağlık
sevgilerr
Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilElinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar.Bu konuda eğitim vermeyi düşünüyormusunuz.Benim hanımıda size yollıyayım :P
YanıtlaSil