Pages

12 Ocak 2009

Pişi

Bizim ailecek çok sevdiğimiz bir hamur işidir bişi.Kahvaltılarda peynirle birlikte çok güzel olur.


Malzemesi:
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 0.5 su bardağı sıcak su
  • 1 paket maya (Ben instant maya kullandım)
  • Tuz

Kızartmak için: Sıvı yağ

Yapılışı:Tüm malzemeler güzelce karıştırılır.Hamurumuzun mayalanması için beklenir.Hamurumuz mayalandıktan sonra elimiz sıvı yağla yağlanır.Elde şekil verilir ve kızgın yağa atılıp kızartılır.Biraz ince şekil verilmesinde fayda var .Çünkü içi pişmeye bilir.Ayrıca süt yerine su da kullanılabilir.Nasıl arzu edlirse.Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık rahmetli annem çok sık yapardı bize küçükken simit derdik üzerine bolca pudra şekeri serper yerdik çocukluğuma gittim sağol mutlu haftalar öptüm...

    YanıtlaSil
  2. ya çok güzel gözüküyo bende çook severim ellerinize sağlıık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim kahvaltılıklardan biridir. Uzun zaman oldu yemeyeli.
    Ellerinize sağlık enfes görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Bol pudra şekeriyle bende çok severim
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. BİŞYE BAYILIRIM BEN ONU BU ARADA PİŞİ BİLİYORDUM:) NE ÇOK EKSİĞİM VARMIŞ BU BLOG SAYESİNDE EPEY BİR YOL ALDIM BEN :) ELLERİNE SAĞLIK CANIM ŞÖYLE TULUM PEYNİR YANINDA ÇAY OFFF HARİKA OLUR:)

    YanıtlaSil
  6. Çok çekici görünüyor, ben de bayılırım beyaz peynirle. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. İşte eşimin favori hamurişi :)) Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil