
Malzemesi:
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 0.5 su bardağı sıcak su
- 1 paket maya (Ben instant maya kullandım)
- Tuz
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı:Tüm malzemeler güzelce karıştırılır.Hamurumuzun mayalanması için beklenir.Hamurumuz mayalandıktan sonra elimiz sıvı yağla yağlanır.Elde şekil verilir ve kızgın yağa atılıp kızartılır.Biraz ince şekil verilmesinde fayda var .Çünkü içi pişmeye bilir.Ayrıca süt yerine su da kullanılabilir.Nasıl arzu edlirse.Afiyet olsun...
Canım ellerine sağlık rahmetli annem çok sık yapardı bize küçükken simit derdik üzerine bolca pudra şekeri serper yerdik çocukluğuma gittim sağol mutlu haftalar öptüm...
YanıtlaSilya çok güzel gözüküyo bende çook severim ellerinize sağlıık sevgiler...
YanıtlaSilEn sevdiğim kahvaltılıklardan biridir. Uzun zaman oldu yemeyeli.
YanıtlaSilEllerinize sağlık enfes görünüyor...
Bol pudra şekeriyle bende çok severim
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
BİŞYE BAYILIRIM BEN ONU BU ARADA PİŞİ BİLİYORDUM:) NE ÇOK EKSİĞİM VARMIŞ BU BLOG SAYESİNDE EPEY BİR YOL ALDIM BEN :) ELLERİNE SAĞLIK CANIM ŞÖYLE TULUM PEYNİR YANINDA ÇAY OFFF HARİKA OLUR:)
YanıtlaSilÇok çekici görünüyor, ben de bayılırım beyaz peynirle. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
İşte eşimin favori hamurişi :)) Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSil