Pages

13 Mart 2009

Kadayıflı Tavuk Göğsü


Oktay Ustanın tariflerinden bir tane daha .Kesinlikle denemeye değer.Hem çıtır çıtır,hem yumuşak bir lezzet.Kim yediyse tam not verdi.Siz de denemek isterseniz.Buyrun tarif burada.

Malzememiz:

Yarım kg tel kadayıf
1 su b. ceviz
2 su b. tozşeker
125 gr.tereyağı

Tavuk göğsü için:
1 lt. süt
1 su b. un
1 su b. tozşeker
125 gr.margarin
vanilya

Yapılışı:Tencereye 125 gr.margarini alın üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine 1 litre sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek pişirin.Mikserle 5 dakika çırpın.Bu sırada Yarım kg.tel kadayıfı ince olarak kesin ve tavaya alın.Üzerine 125 gr.tereyağ ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı elinizle kırdığınız cevizi ilave edin devamlı karıştırarak kadayıfı kavurun. Bir borcama tel kadayıfın yarısını zemine alın üzerine pişirdiğiniz tavuk göğsünü ilave edin ve tekrar kalan tel kadayıfı üzerine alın.Soğuk olarak tatlınızı servis edin.Afiyett olsunnn..

10 yorum:

  1. Sevgicim ellerine sağlık harikasın
    çok şık ve leziz olmuş kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik
    tatli harika gorunuyor

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. harika bir tarif bu;) enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  5. Bu tarif gerçekten çok güzel. Olsa da yesem şimdi. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Görüntünün muhtesemligi zaten lezzetininde bir okadar oldugunu gösteriyor ellerine saglik...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ben de denemiştim gerçekten çok lezzetli bir tatlı,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. bende sık sık yaparım.gerçekten harika bir tatlı..ellerine saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. selam,
    denemeye deger bencede cunku göruntu sahane eminim tadida öyledir.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  10. denedim ve çok beğendik...

    YanıtlaSil