Pages

31 Mart 2009

PROFİTEROL


Profiterol yapmak bana hep zor gelirdi.Bir gün sevgili arkadaşım Nevhiz'in profiterol tarifi vermesi ve yapımının çok zevkli olduğunu aynı zamanda çok kolay olduğunu söylemesi ile bu işe kalkıştım.İyiki de yapmışım.Buradan kendisine çok teşekkür etmek istiyorum.Bir sürü profiterol tarifi var.Genelde hamuru su,un yağ ,margarin ve yumurtadan oluşuyor.İlk başlarda ben hep Nevhizin tarifini yapıyordum.Bu konuda ustalaştıkca biraz değişikliklerde yaptım.Sonuçta hepsi birbirinden güzel oluyor.Emek verildimi olmayacak şey yoktur.Bu kadar laf kalabalığından sonra tarifimize geçelim.




Hamuru için:

1,5 su bardağı su
100 gr. margarin
1 su bardağı un
5 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker

İç Kreması için:2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı

Üst sosu:
1 Paket çikolata sosu.
2,5 su bardağı süt.

Profiterol Hamurunun Yapılışı:Küçük bir tencereye suyu koyalım ve kaynatalım. Su kaynayınca margarini eklayelim.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştıralım. Koyu bir kıvama gelince kısık ateşte 4- 5 dakika pişirelim.Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamurumuz soğurken kremamızı yapalım.Krema hariç bütün malzemeyi karıştırıp ocakta bir güzel pişirelim,piştikten sonra vanilyamızı ilave edelim.Sonra soğumaya bırakalım.
Hamurumuz ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyelim. Her bir yumurtayı ekledikten sonra mikser ile iyice çırpalım. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayalım.
Tepsimizi hafifçe yağlayalım ya da yağlı kağıt üzerine karışımdan bir tatlı kaşığı alarak, ikinci tatlı kaşığı ile itmek suretiyle tepsimize aralık bir şekilde sıralayalım.170-180 dereceye ayarladığımız fırına sürelim.Fırının kapağını hiç açmadan pişmesini bekleyelim.Piştikten sonra soğumaya bırakalım.Soğuyunca kremayı proftrollarimizin içine dolduralım.İsterseniz sıkma tüpü ile isterseniz bıçakla profitrolümüzü kesip kaşıkla kremamızı doldurabiliriz.
1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirelim.Sos ılınınca profiterollerimizin üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.






13 yorum:

  1. hımmmm nefis görünüyor bol çikolata sosuyla..yanında da kivi..ellerinize saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yapmışsın. ben de tarifini arıyordum ama insan her tarife güvenemiyor..senin tarifi denicem.

    YanıtlaSil
  3. Sevgicim profeterol harika çok seve
    rim sunumda çok şık ellerine sağlık.Şablonunda süper adresini ve
    rirsen sevinirim en sevdiğim renkte lila sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne zamandır istiyorum yapmayı... Ama bir süre daha uzak dursam iyi olacak... Görüntü harika... Ellerinize sağlık... Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş cnm ya ne zamandır yememiştim bende iyiki aklıma getirdin
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Profiterol cok harika olmus, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. profiterol harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  8. bu tada ben biterim biterim:))
    ellerine saglik harika gorunuyor profitaroller

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  9. selam
    güzel olmuş nefis eline sağlık paylaşımin için teşekkürler
    http://nurdanorguler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. hamura yumurta demişin ama anlatırken yok

    YanıtlaSil
  11. Devamını okursanız yumurtaların eklendiği yeri de görürsünüz.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.Ben de denemek istiyorum profiterolü ama fırın bozuldu.Davul fırında olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim.Tabii ki davul fırında da olur.Isısı iyi ayarlandıktan sonra neden olmasın.Şimdiden kolay gelsin.Sevgilerle

    YanıtlaSil