Pages

3 Haziran 2009

Çikolatalı-Vişneli Yaş Pasta


Çok güzel bir yaş pasta.Ayrıca pandispanyasını hazırlamakta çok kolay.Tarifi Hülyanın sitesinde gördüm ve denedim.Çok hoşuma gitti.Kim yediyse çok beğendi, tabii bende :).Tarif için çok teşekkür ederim.Hülya'nın yazdığı şekilde aynen uyguladım sayılır:).Ufak tefek değişiklikler var.
Bu tarifimi etkinliğe gönderiyorum.


Malzemelerimiz:
Pandispanyası İçin :
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 kahve fincanı un
Kreması İçin:
  • 2 paket krem şanti
  • 2 paket krema
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket krema sertleştirici
İçine :
  • Vişne , muz
    Damla Çikolata
Pandispanyayı ıslatmak için:Şekerli su ya da vişne suyu.

Yanlarına ve üstüne :Bitter çikolata ve 1 bir dilim kakaolu kek

Yapılışı:Yumurta aklarını cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpalım. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpalım.İyice çırpılmış yumurta sarılarını ve beyazlarını karıştırıp yoğurt ve sıvıyağıda ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tahta kaşıkla biraz daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökelim.180 derece fırında pişirelim.Pandispanyamız piştikten sonra soğumaya bırakalım.Tamamen soğuduktan sonra kremamızı hazırlamaya başlayalım.
Krem şantilerimizi 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpalım, kıvam alınca pudra şekeri krema ve krema sertleştiriciyi ekleyip tekrar çırpalım. Hazır olan kremamızı 5 dakika dolapta bekletelim .
Bu arada pandispanyamızı 4 e bölelim.Yani ben 4 e böldüm.Hülya'nın tarifinde 3 e bölün diyordu.
En üstteki katı en alta gelecek şekilde servis tabağına alınan pandispanyamızın üzerini vişne suyu ile hafifce ıslatalım.Ya da şekerli su ile.Sonra kremamızın bir kısmını sürelim.Üzerine vişne muz ve çikolataları serpiştirelim.Sonra aynı şekilde 2. katı ve 3. katı devam ettirelim.En üst katıda aynı şekilde sadece meyve yerleştirmeyelim.Sonra kremamızı pastanın her birbir tarafına kaplayalım. Kremadan üst süslememiz için 3-4 kaşık ayıralım.
Çikolatalarımızı rendeleyelim pastanın her bir tarafına kaplayalım.Kekimizide incecik parçalayıp onu da pastanın her bir tarafına serpelim.Kalan kremamızla da istediğimiz şekli verelim.Afiyett olsunnnn

18 yorum:

  1. Aman Allahım canım muhteşem bir pasta ellerine sağlık.Bir dilim al
    dım kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım...

    vişneli yaş pastaları çok severim..ve kendimde sürekli vişneyi her pastama eklemeye çalışırım..hatta vişne reçellerimi normalde yiyemem ama kek ve pastalarım için yaparım...

    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir görüntü. kakaolu pastalarımda bu görüntüye hiç ulaşamıyorum açıkçası. tarifini denicem bir gün.ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık.. tam bende çikolatalı pasta tarifi arıyordum..hafta sonu için kardeşim bana çikolatalı pasta siparişi vermişti...ayrıca blog listenize eklediğiniz için çok teşekkürler..
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık.. tam bende çikolatalı pasta tarifi arıyordum..hafta sonu için kardeşim bana çikolatalı pasta siparişi vermişti...ayrıca blog listenize eklediğiniz için çok teşekkürler..
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. İyi geceelrnasılsın arkadaşım.
    Pastançok güzel görünüyor ellerine sağlık en kısa zamanda deniyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. nefis bir pastaya benziyor ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım deneyip beğenmene çok sevindim afiyet şeker olsun.. sevgiler öptüm seni

    YanıtlaSil
  10. Vişne mayhoşu ve çikolatanın albenisi, yumuşacık bir pastada birleşmiş. Pasta çok güzel olmuş Sevgi Hanım. Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu güzel pastayı yapan birini izlemeli değil mi?

    YanıtlaSil
  11. PASTALARA BAYILIRIM bu görüntüde sahane olmus ellerine saglik canim

    ispanakli kurabiye tarifine baktim tavsiyen üzerine tarifini hemen dosyama ekledim ilk firsatta seninkileride deniycem insallah
    tesekkürler iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar. Sitenizi ilk ziyaretim ve cok hosuma gitti. Bundan sonra daha sik ziyaretler yapmak isterim. Suslememlerinize bayildim. Kekinize bayildim. Insan boyle bir lezzet karsisinda nasil yemeden durabilir ki. Benimde koseminderi adli sitem var. Sizlerinde orda gormekten ve yorumlarinizi okumaktan mutlu olurum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Harika Görünüyo bu pasta elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. gerçekten nefis elinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. çok merak ediyorum acaba bir dilim yaş pasta kaç kalori lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  16. yaptım pişti sonuç hüsran.. ): kekei hiç kabarmadı ve çok sert oldu.... artık bi daha ki denemede görüşürüz... (:

    YanıtlaSil
  17. Fırının ısı ayarı yüksek olabilir yada kabartma tozunu unutmuş olabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  18. bu arada adsız olarak kaydedilmiş...
    ben dün ki bu yorumu yapan kişiyim
    :D :D

    """""" Adsız dedi ki...
    yaptım pişti sonuç hüsran.. ): kekei hiç kabarmadı ve çok sert oldu.... artık bi daha ki denemede görüşürüz... (:

    17 Ağustos 2011 13:02"""""

    öznur (: (:

    YanıtlaSil