Pages

15 Haziran 2009

Un Helvası



Un helvası Türk toplumunun klasik tatlarındandır.Tadını sevmeyen,bilmeyen pek yoktur.Yapımı da kolaydır.Yağ,şeker, un oldumu al sana güzel bir lezzet.Genel de göz kararı yaparım bu helvayı .Aşağı yukarı ölçüleri yazacağım.İşin püf noktası unla yağı iyi kavurduktan sonra bir şekilde oluyor:).Gelelim tarifimize.

Malzemeler:
1 su bardağı şeker ( tadının fazla olmasını isterseniniz 1,5 su bardağı şeker)
2 su bardağı un
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ arzu ederseniz tereyağı ile de yapabilirsiniz.Hatta kaymaklısı da güzel olur.
Yapılışı:
Büyük bir tavada yağ kızdırılır içine un ilave edilip kısık ateşte unun rengi dönene kadar kavrulur.Unumuzun rengi değişince tava içinde unlu karışım bir kenara çekilip boş kalan yere şeker ve su konulup karıştırılr.Sonra yavaş yavaş unlu karışımla karıştırılır.5 dakika kadar güzelce kısık ateşte pişiririz.Helvamız hazır.İsterseniz servis tabağına kaşık kaşık alırız, isterseniz borcama güzelce bastırarak servis yaparız.Nasıl isterseniz.Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Canım favorim irmik helvasıdır ama
    ellerine sağlık harika görünüyor öp
    tüm...

    YanıtlaSil
  2. MERHABA HEMŞERİM UN HELVASINI ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR UCUNDAN BİR KESKİ ALDIM

    YanıtlaSil
  3. bayılırıııımmmm
    ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  4. Ben çok severim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Aynen dediğin gibi, tadını bilmeyen Türk var mı :) bayılırım ben de, ellerine sağlık,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. GUNESIN GUZEL YUZU YUREGINE DOKUNSUN,
    KABUSLAR SENDEN UZAKTA, MELEKLER BAS UCUNDA DURSUN.
    GUNES OYLE GECEYE DOGSUN KI, DUALARIN KABUL, KANDILIN MUBAREK OLSUN.

    YanıtlaSil
  7. Elerinize saglik .Un helvasina hayir diyemem .Mis gigi kokusu afiyet olsun .Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil