

Malzememiz:
1ölçü beyaz kiraz
1 ölçü toz şeker
Yarım ölçü su
1 parça limon tuzu
Yapılışı:Öncelikle kirazlarımızı güzelce yıkarız ve çekirdeklerini tek tek çıkarırız.Çekirdeğini çıkardığımız her bir kirazı suyun içine atarız.Suyun içine atmazsak kirazların rengi koyulaşır.Diğer tarafta su ile birlikte şekeri kaynatırız ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazları da şerbetin içine atarız.Pişinceye kadar kısık ateşte kaynatırız.Pişmeye yakın limon tuzunu da ilave ederiz.Kirazlarımız piştikten sonra ocaktan alırız ve soğumaya bırakırız.Soğuduktan sonra kavonuzumuza doldururuz.Afiyet olsunnnn


canım ellerine sağlık..değişik bir lezzet olmuş..
YanıtlaSilsevgilerimle..
Annem de hep beyaz kiraz reçeli (Adana'da) yapardı.Her yerde bulunmuyor sanırım.
YanıtlaSilElinize sağlık,afiyetle yiyin...
Kiraz reçeline bayılırım :)
YanıtlaSilgeçenlerde bende yaptım ama daha resimlemedim inşallah resimlerimde bende paylayırım:)
ellerine sağlık sevgiler...
kiraz reçelini hiç denememiştim. hele bu daha da değişik bir tat oldu. ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık. Yalnız kiraz reçelinin içine tane sakızda konunca çok daha güzel oluyor.Ben kayınvalidemden öyle öğrenmiştim.
YanıtlaSil