Pages

2 Aralık 2011

Baklava Yufkasından Çıtır Börek

Çıtır çıtır bir börek  daha.O kadar methedildi ki hadi bir de ben deneyeyim dedim.Gerçekten çok güzel oluyor.Hemde çok kolay.


Malzememiz:
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İçi için: Peynir,ıspanak ,patates artık ne arzu ederseniz.


Yapılışı:
  1. Yufkamız masanın üzerine serilir.
  2. Üzeri hafifçe yağlanır.
  3. Diğer yufka üzerine serilir,yeniden yağlanır
  4. Üçüncü yufkamız da serildikten sonra uzun kenarının uç kısmına iç harcımızdan konulur.
  5. Çok sıkmadan hafifçe sarılır.
  6. 5-6 cm uzunluğunda kesilerek tepsiye sıralanır
  7. Üzerine yumurta sarısı serilir ve susam serpilir
  8. 190 derece de kızarana kadar pişirilir.
            Afiyet olsun.




4 yorum:

  1. yaptığınız nefis böreklerin,pastaların ,yemeklerin,v.s. tariflerini çalışan ev hanımlarına rehberlik ediyorsunuz ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Rehberlik edebiliyorsam ne mutlu bana.Çok teşekkür ederim Ayşe hanım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor börekler.Çıtır çıtır.

    YanıtlaSil
  4. sık kullanilacaklara sitenizi ekledim. Stockholm'de tek bulabildigim yufka baklava yufkasi bu carsamba arkadaslarim gelecekti onlara bu tariften borek yapacagim cook cok tesekkurler

    YanıtlaSil