Pages

8 Mart 2013

BAKLAVA YUFKASI İLE PATATESLİ BÖREK


Bir güzel börek daha .Hem güzel hem de oldukça pratik.Denemenizi tavsiye ederim.

Malzememiz:

  • Hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardağı su
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 tane haşlanmış patates
  • 1 tane kavrulmuş soğan
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 yumurta beyazı
Yapılışı:Dört tane yufka alınır.Araları su ve yağ karışımı ile ıslatılır.Uzun kenarına patates soğan,tuz ve karabiber karışımı sürülür ve rulo yapılır.Üç parmak uzunluğunda kesilir.Tepsiye  
aralıklı dizilir.Buzluğa konulur.10-15 dakika bekledikten sonra buzluktan çıkarılır ve buzdolabı poşetine  konulur.Tekrar buzluğa kaldırılır.Arzu edildiği zaman buzluktan çıkaralır.10-15 dakika bekledikten sonra çırpılmış yumurta beyazına batırılır ardından susam ve çörekotuna bulanır.180 derece de kızarana kadar pişirilir.Servis yapılır.




1 yorum:

  1. HEP MERAK EDİYORUM AMA BİR TÜRLÜ YAPMADIM
    TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN HAYIRLI GECELER

    YanıtlaSil