Pages

31 Ocak 2008

ACEM PİLAVI


Yine yöresel bir tarifle buradayım.Acem pilavı kim yediyse çok sevdi.Ben zaten çok seviyorum .Yanında birde hoşaf oldu mu tam anlamıyla mükemmel oluyor.Gelelim tarifimize
Malzemeleri:
Haşlanmış tavuk eti
2 soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Sıvı yağ ve tereyağı
Yapılışı:Önce etlerimiz parçalara ayrılır.Soğanlarımız küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur

İçine tavuk etlerimiz de atılır.Onlarda şöyle bir kavrulur

Sonra pirincimiz ,tuzumuz ve suyumuzda konulur.Kısık ateşte pişirilir . Piştikten sonra biraz dinlendirilir.Düz bir servis tabağına ters çevrilerek ikram edilir.Hem gösterişli hemde lezzetli bir pilav.Afiyet olsunnn





10 yorum:

  1. selam..bayıldım ben bu pilava...yanında da hoşafmı??? ne zaman geleyim yemege:))))eline saglık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. slm
    gerçekten harika bir lezzet.ellerine sağlık canım.banada beklerim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. inanılmaz bişiy olmuşşş bu yaaaaa.enfessssss.....
    ellerine saglık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. nefisss görünüyor,ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Muhteşemm... Pilavın her türlüsünü seven biri olarak buna da bayıldım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. olagan ustu birsey olmus bu ya...
    ellerine emegine saglik canim
    tam da aksam yemegi oncesi ...:)
    sen dusun artik...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  7. Bu süper yaaa...

    YanıtlaSil
  8. denedim. Süper oldu, ellerinize sağlık.yanlız çok lezzetli olduğu için biraz fazla yedim.buna dikkat etmeli:)

    didar ın annesi

    YanıtlaSil
  9. ecem pilavını yapıp yedim çok güzel oluyor ellerinize sağlık bu tarifi yapmıyanlar mutlaka denesin pişman olmıyacaklar eminim bundan çok lezzetli çokkkkkkkkkkkkk
    nermin

    YanıtlaSil
  10. Webmaster cok tesekkurler...

    Selamlar Burcu

    YanıtlaSil