

Yine yöresel bir tarifle buradayım.Acem pilavı kim yediyse çok sevdi.Ben zaten çok seviyorum .Yanında birde hoşaf oldu mu tam anlamıyla mükemmel oluyor.Gelelim tarifimize

Malzemeleri:
Haşlanmış tavuk eti
2 soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Sıvı yağ ve tereyağı

Yapılışı:Önce etlerimiz parçalara ayrılır.Soğanlarımız küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur

İçine tavuk etlerimiz de atılır.Onlarda şöyle bir kavrulur

Sonra pirincimiz ,tuzumuz ve suyumuzda konulur.Kısık ateşte pişirilir . Piştikten sonra biraz dinlendirilir.Düz bir servis tabağına ters çevrilerek ikram edilir.Hem gösterişli hemde lezzetli bir pilav.Afiyet olsunnn
selam..bayıldım ben bu pilava...yanında da hoşafmı??? ne zaman geleyim yemege:))))eline saglık..sevgiler..
YanıtlaSilslm
YanıtlaSilgerçekten harika bir lezzet.ellerine sağlık canım.banada beklerim
sevgilerimle
inanılmaz bişiy olmuşşş bu yaaaaa.enfessssss.....
YanıtlaSilellerine saglık canım
sevgiler
nefisss görünüyor,ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Muhteşemm... Pilavın her türlüsünü seven biri olarak buna da bayıldım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilolagan ustu birsey olmus bu ya...
YanıtlaSilellerine emegine saglik canim
tam da aksam yemegi oncesi ...:)
sen dusun artik...
www.yenitadlar.blogcu.com
Bu süper yaaa...
YanıtlaSildenedim. Süper oldu, ellerinize sağlık.yanlız çok lezzetli olduğu için biraz fazla yedim.buna dikkat etmeli:)
YanıtlaSildidar ın annesi
ecem pilavını yapıp yedim çok güzel oluyor ellerinize sağlık bu tarifi yapmıyanlar mutlaka denesin pişman olmıyacaklar eminim bundan çok lezzetli çokkkkkkkkkkkkk
YanıtlaSilnermin
Webmaster cok tesekkurler...
YanıtlaSilSelamlar Burcu