Pages

10 Haziran 2009

Domalan Yemeği

Bugün değişik bir tarifim var.Ben de yeni öğrendim sayılır.Konya'da çok meşhur.Domalan diye bir şey.Mantar gibi
Resimde görüldüğü gibi yer elmasına benziyor ama çok farklı.Ben daha çok mantara benzettim.Toprağın altında yetişiyor ve çok faydalı bir yiyecek.Burada her türlü yiyeceğini yapıyorlar.Su böreğinden saç böreğine,ızgarasından yemeğine kadar.Ben size yemek tarifini vereceğim.Gerçi bu ürünü bulmak çok zor oluyormuş.Sağolsun babam yani kayınpederim getirdi.Annem de yani kayınvalidem de tarifini verdi.Ortaya güzel bir yemek çıktı.Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum.
Bu kadar gevezelikten sonra gelelim tarifimize.
Malzemelerimiz:
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 -3 tane domates
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 3- 4 tane domalan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber,kırmızı biber


Yapılışı:Domalanlarımız incecik soyulur.Küçük küçük doğranır.Aynı şekilde domates ve biberlerimizde doğranır.Soğanlarımız yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur.İçine biberlerimiz ilave edilir.Biraz kavrulduktan sonra domatesimiz katılır.Kırmızı biberide ilave ederiz.1-2 dakika sonra da domalanları ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak kavururuz.Pişmeye yakın olunca biraz su ilave edip pişirmeye bırakırız.Piştikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapabiliriz.Afiyet olsunnnnn.






9 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgi Hanım ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyo.Ben henüz yiyemedim ama tarifinizden sonra ilk fırsatta tadıcam.sayenizde çok çabuk iştaha geldim.teşekkür ederim sunumunuz için.Ellerinize sağlık.ayşe

Unknown dedi ki...

Sevgicim doğranmış hali kerevize benziyor ellerine sağlık leziz belli sevgilerimle...

gülcan dedi ki...

Merhaba arkadaşım. evet o mantarı bizde biliriz ben mudurnuluyum dobalan mantarı deriz ama yemeğinin yapıldığını bilmiyordum.mutlaka güzeldir tadıda . Sade yerkende güzeldir o ellerine sağlık

Sevgi Küçük dedi ki...

adaşım yemeğin tadını çok merak ettim. ilk kez duydum. yarın burada bulma ihtimalim var mı diye araştıracağım.
ellerine sağlık.
sevgiler

pasta caddesi dedi ki...

değişik bir sebzeye benziyor canım, ellerinize sağlık.

sevgiler,

tolunay

Adsız dedi ki...

bende konyalıyım bu yemeği biliyom etten daha gönüllüdür ayrıca etteki protein bundada var ve çok pahalıdır kilosu 10 tl dir duyrulur

Adsız dedi ki...

bende konyalıyım bu yemeği biliyom etten daha gönüllüdür ayrıca etteki protein bundada var ve çok pahalıdır kilosu 10 tl dir duyrulur

Adsız dedi ki...

ben karamanyılım bu yemeği çok seviyorum tadı süper mangalıda güzel oluyor fakat etten daha güzel ama bu yemeğe sevgi hanımmı yaptı bilmiyorum ama tarifi veren kişiye söylüyorum bu yemeğe su eklenmez siz yapılışını bilmiyorsunuz

seyabb dedi ki...

Çok güzel bir tarif...Elinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika