Malzememiz:
- 4 yufka
- 150 gr kıyma
- 2 patates (haşlanmış)
- 4 soğan
- sıvıyağ (yarım çay bardağı kadar)
- tuz
- karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
Yapılışı:Kıymamızı ve yağımızı tavaya alalım kavuralımİçine minik minik doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve yağda kavuralım İçine rendelenmiş patateslerimizi de ekleyelim.Üzerine tuz ,karabiber,biber salçasını da ilave edelim.Güzelce kavuralım sonra maydanozuda ekleyip karıştıralım.İç malzememiz hazır.
Diğer tarafta sosumuzu da hazırlayalım.Yağ, yumurta ve sıvı yağı karıştıralım.Yufkamızı masaya serelim.Üzerine kaşıkla sosumuzdan serpelim.Sonrada iç harçı yayalım.Yufkamızı ortadan ikiye bölüp saralım.Tepsiye yerleştirelim.Artan sosu da üzerine dökelim.Susamı da serpiştirip pişirelim. ( bu arada ben iki yufkadan yaptım, fazla olmasın diye..)
1 yorum:
Ellerine sağlık börek nefis görünüyor
Yorum Gönder