Pages

14 Ekim 2010

PATLICAN KIZARTMA


Bilmeyen yoktur tabii ki.Tarif olarak yazmak belki de anlamsızdır ama olsun.Biz yazalım tarif köşemizde yerini alsın.

Malzememiz:
  • Arzu ettiğiniz kadar patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 Domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz


Yapılışı:Patlıcanlarımızı arzunuza göre yuvarlak yuvarlak yada uzun uzun doğrayalım,tuzlu suda bekletelim.Sonra da kızartalım.Bu arada domatesimizi ve sarımsağımızı blenderdan geçirelim .Küçük bir tencereye sıvı yağımızı ve domateslerimizi koyup pişirelim.Tuzumuzu unutmayalım.Tenceremizin kapağıda kapalı olsun.Her tarafa sıçrayabilir.Domatesler suyunu çekene kadar pişmesi gerekir.Yoksa sos hiç bir şeye benzemez.Kızarmış olan patlıcanlarımızı servis tabağına alalım.Üzerine sosumuzu dökelim.Onun üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyelim.Bir dal maydanozla da süsledik mi tamamdır.Masamızda hem lezzetli hemde görsel açıdan güzel bir tata sahip olmuş oluruz.Afiyet olsun
Sevgi ve saygılar....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık bir kızartma ancak bu kadar güzel görünebilirdi.Çok beğendim.Bloğunuz çok güzel.
Nesrin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika