Pages

13 Aralık 2010

Susamlı Un Kavurma

Yıllar önce kahvaltıda Eser ablamın yaptığı ve benimde çok beğenip arasıra yaptığım bir lezzet.Kahvaltıda fena olmuyor.Deneyebilirsiniz.


Malzememiz:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı un ( yağla un karışınca akışkan olacak koyu olmayacak kadar un)
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:Teflon tavamıza tereyağı ve sıvı yağı koyalım ve eritelim.Tereyağı eriyince içine susamı ilave edelim karıştıralım.Unu ve tuzu da ekleyip rengi hafif pempeleşinceye kadar karıştıralım.Servis tabağına alıp kahvaltıda ekmeğimizin üzerine sürüp afiyetle yiyelim.
Şöyle mantıken bakacak olursak ekmek unla yapılıyor bu da unla yapılan birşey.İkisi birlikte uyumsuz olmalı ama olmuyor.Aksine çok lezzetli oluyor.Neyse karar sizin. :)
Sevgilerle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Email istermisiniz?

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika