Ağlayan pasta yediniz mi hiç.Bir dönem çok meşhurdu :).Şu sıralar bu pastaya takmış durumdayım.Eğer hiç denemediyseniz mutlaka deneyin.Süper bir şey.
Malzememiz:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı su
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao
- 2,5 nescafe fincanı un
Üstü için:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti +1 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu+2,5 su bardağı süt
Yapılışı:Öncelikle kekimizin hamurunu hazırlayalım.Büyük dikdörtgen bir borcama hamurumuzu dökelim.Orta dereceli fırında pişirelim.180 derece gibi.Kekimiz piştikten sonra sıcaklığı biraz geçtikten sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş dökelim.Kekimizi soğumaya bırakalım.Bu arada krem şantimizi ve çikolata sosumuzu hazırlayıp buzdolabında soğutalım.Hepsi soğuduktan sonra kekimizin üzerinde önce krem şantiyi sonra çikolata sosunu dökelim.Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.2 saat sonra servis yapabiliriz.Afiyet olsun.
1 yorum:
ahhh yemezmiyim bayıla bayıla yerim :)))
nefis olmuş ellerine sağlık canım
Yorum Gönder