Pages

14 Şubat 2012

AYNI HAMURLA PİZZA VE POĞAÇA


Hiç poğaça hamuru ile pizza yaptınız mı.Ben yapıyorum çok güzel oluyor.Bir tepsi pizzanız ve 11-12 tane de poğaçanız oluyor.Tabii buradaki ölçülere göre yaparsanız.
Ben genelde işe gitmeden önce ekmek makinasına hamur için gerekli tüm malzemelerimi koyuyorum.Ayarlıyorum saatini de. İşten geldiğimde mayalı hamurum hazır.Hemen pizzamı hazırlamaya başlıyorum.


Daha önce verdiğim poğaçanın malzemelerini kullandım.Şu sıralar favorim :)


Bu arada tarifimi Gül Hanım'ın Porselen Çay saati etkinliğine gönderiyorum.



Malzemeler:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak),
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ,
  • 1/2 su bardağı süt,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 paket instant maya,
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
  • Aldığı kadar un,
  • İçi için beyaz peynir  ve kırmızı biber ile karabiberi.(peynire çok yakışıyor )
  • Üzeri için haşhaş tohumu, susam veya çörekotu


Pizza için malzemeler:
  • 1 büyük kuru soğan (ince ince doğranacak)
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • Sucuk 
  • Kaşar peyniri rendesi
  • 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. 2 su bardağı un, şeker, tuz ve mayayı derin bir kapta karıştırın,
  2. Ortasını çukur gibi açıp 1 yumurta, 1 yumurta akı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyip yoğurmaya başlayın,
  3. Hamur elinize yapışmayan bir kıvam alana kadar un ekleyerek yoğurun,
  4. Hamuru toparlayarak üzerini örtün ve 1 saat kadar dinlendirin ya da mayalanana kadar dinlendirin.
  5. Mayalanan hamurumuzu ikiye bölelim
  6. Büyük fırın tepsisine hamurumuzu bastıra bastıra yayalım.
  7. Hamurun üzerine ketçabı sürelim
  8. Diğer taraftan soğanı küçük küçük yemeklik doğrayalım.
  9. Biberi ve domatesi de doğrayalım
  10. Biber ,domates,tuz ve soğanı bir güzel harmanlayıp hamurumuzun üzerine yayalım
  11. Üzerine sucukları da doğrayıp onlarıda ekleyelim (Arzu ederseniz salam sosis de katabilirisiniz)
  12. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ekleyelim
  13. Mantarda ekleyebilirsiniz.Canınız nasıl isterse.
  14. En son rendelenmiş kaşar peynirini de serpip orta ısıdaki fırınımıza sürelim.
  15. Ayırdığımız hamurumuzu da poğaça yapalım
Afiyet olsunnnn 







3 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok güzel ve pratik bir tarif olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

Ferkay dedi ki...

Bu poğaça hamuru çok güzel oluyor denemiştim. Pizzayada kullanmam çok iyi olmuş canım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler..

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika