Pages

14 Şubat 2012

PEKMEZLİ ÇITIR

 
Tahinli çıtırdan sonra sıra geldi pekmezli çıtıra.İkisi de çok güzel oluyor.Hem de çok pratik.




Malzemeler:


  • 3 adet baklavalık yufka
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 2-3 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
Üzeri için:

  • Pudra şekeri

 Yapılışı:

  1. Baklavalık yufkaları tezgahta üst üste koyun.
  2.  Önce sıvıyağı, pekmezi her yerine  fırça yardımı ile sürün.
  3.  Cevizleri eşit şekilde serpin.
  4.  Yufkanın uzun kenarından sıkıca rulo şeklinde sarın.
  5.  İki parmak kalınlığında kesin. 
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7.  Orta dereceli fırında  15 dakika pişirin.
  8.  Ilıdıktan sonra servis tabağına dizin. 
  9. Üzerlerine pudra şekeri serpin.
afiyet olsun...

1 yorum:

Narince dedi ki...

Süper görünüyorlar, bayıldım!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika