Tahinli çıtırdan sonra sıra geldi pekmezli çıtıra.İkisi de çok güzel oluyor.Hem de çok pratik.
Malzemeler:
- 3 adet baklavalık yufka
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 2-3 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Baklavalık yufkaları tezgahta üst üste koyun.
- Önce sıvıyağı, pekmezi her yerine fırça yardımı ile sürün.
- Cevizleri eşit şekilde serpin.
- Yufkanın uzun kenarından sıkıca rulo şeklinde sarın.
- İki parmak kalınlığında kesin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Orta dereceli fırında 15 dakika pişirin.
- Ilıdıktan sonra servis tabağına dizin.
- Üzerlerine pudra şekeri serpin.
1 yorum:
Süper görünüyorlar, bayıldım!
Yorum Gönder