Pages

21 Kasım 2008

Aşama Aşama SU BÖREĞİ


Su böreği.Adıda tadıda müthiş bir lezzet.Hele bir de usta ellerden çıktımı harika olur.Bana su böreği denildiği zaman hep zor bir börek gibi algılardım.Ama sonunda ben de öğrendim.Hem de usta bir elden öğrendim.İlk başta teyzemle birlikte yaptık, sonradan tek başıma.Eğer sizde benim gibi bu konuda acemiyseniz sizler için aşama aşama görüntüledim.
Bu tarifimi susamçörekotunun düzenlediği PDÇS-30 etkinliğine gönderiyorum.
Gelelim tarifimize.

Malzememiz:
4 yumurta
0,5 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un

İç malzememiz:
0,5 kg dana kıyma
3-4 adet soğan
0,5 su bardağı su
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Yapılışı:Öncelikle hamurumuz hazırlanır.Diğer taraftan kıymamız suyun içinde pişirilmeye bırakılır.İçine ince ince kıyılmışsoğanımız katılır.Maydanozlarda ince ince kıyılır.Baharatlarla birlikte ilave edilir.Güzelce pişirilir.Hamurumuz 9 bezeye ayrılır.Açabildiğimiz kadar açılır.Bir kenarda bekletilir.Alta ,ortaya ve üste gelecek olan parçalar hariç diğerleri dörde bölünür ve suya atılır.Öncelikle alta gelecek olan yufka tepsiye serilir.Tabii tepsimiz güzelce yağlanır.Tepsinin üzerine susam ve çörekotu serpilir.Sonra dörde böldüğümüz yufkalar teker tekerocak üstündeki kaynar suya atılır ve soğuk suya çıkartılır.Sonra suyu süzdürülür.Ve tepsiye sıralanır.Tam ortasına gelince hazırladığımız iç her tarafına yayılır.Üzerine dörde bölmediğimiz ve suya atmadığımız yufka serilir.Tekrar aynı işleme devam edilir.Dörde böldüğümüz parçalar bitene kadar.En üstüne yine suya atmadığımız yufka serilir.Ocak üstünde bütün ocaklar açılarak kısık ateşte tepsiyi çevire çevire pişiririz.Bir tarafı pişince diğer tarafını da pişiririz.Sonra sıcak sıcak servise sunarız.Afiyet olsun.
Çok güzel bir lezzet.Mutlaka deneyin.



20 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgi'cim ellerine sağlık canım çok severim ama yapma cesaretini gösteremedim,afiyetler olsun,öptüm...

Unknown dedi ki...

Canım benim ne demek istediğin lif olsun öptüm...

Adsız dedi ki...

HAYDİ KIZLAR ETKİNLİĞE
Sevgili arkadaşım,beni kırmayıp P.D.Ç.S.ETK.30 1.hafta da birbirinden güzel tariflerle katıldığınız için müteşekkirim,elinize gönlünüze sağlık. 2.hafta bugün başladı,tekrar katılımınızı bekliyorum,çayım hala sıcak ve taze!!! Ev sahipliğimden memnun olursunuz inşallah.
SEVGİ VE SELAMLARIMLA
Susamcorekotu.blogcu.com

MUTFAKISTAN dedi ki...

su boregi harika olmus
cok guzel aciklamali anlatmissiniz elinize saglik,sevgiler

Adsız dedi ki...

canım benım ellerıne saglık nefıs gorunuyor bende cok severım sevgıler..

Adsız dedi ki...

canım benım ellerıne saglık nefıs gorunuyor bende cok severım sevgıler..

Adsız dedi ki...

aşama aşama yerim bendeee

ellerine sağlık
sevgilerrr

Disalce dedi ki...

çok güzel olmuş canım...ayrınlılı fotoğraf çekmek ne zordur bilirim..bende su böreği yaptığımda mahvolmuştum...bi resim bi hamur falan bocalamıştım..

ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Ne kadar da harika olmus, hem de cok güzel resimlerle anlatmissin. Teyzenin ve senin ellerinize saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

sarımutfak-hande dedi ki...

bayağı zahmetli ama nefis
ellerine sağlık cnm

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşım;Ellerine sağlık su böreğin harika görünüyor.Bende aynen senin gibi aşama aşama vermiştim tarifini öyle daha güzel oluyor.Bilmeyenler adına.Nokulu kesinlikle dene sakın bu lezzeti kaçırma.....


lezzetmutfağı....

eldivenlerim dedi ki...

ne güzel anlatmışsın, çok severim su böreğini, çok enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....buarada bloğunu çok beğendim, şöyle bi baktımda çok hamaratsın arkadaşım;)

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

güzel yorumun için teşekkürler.
su böreğini çok severim.nefis görünüyor.muhteşem bir lezzet. ayrıntılı resimler için ayrıca teşekkürler. ellerine sağlık.sevgiler.

durutarifler dedi ki...

Yemesi yapmasından kesinlikle daha kolay. :))
Biz eşimle beraber yapmıştım. ben hamuru açamayınca eşimi çağırmıştım. İki kişi daha kolay

Unknown dedi ki...

Su böğreğini çok severim
ellerinize sağlık
sevgiler

dilek deryasi dedi ki...

merhaba
börek cok guzel görunuyor yufkalarda incecik acilmis ellerine saglik bir dilim olsa da yesem cayin yaninda sicak sicak ne guzel olurdu;)

Adsız dedi ki...

arkadaşım, iyi geceler, su böreğini çok güzel anlatmışsın canım, bende daha önce hiç denemedim, yapacağım zaman direk senin sayfandayım haberin olsun hayatım. sana güzel bir hafta ve ay diliyorum, iyi geceler sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevgi ablacım harikasın su böreğini de böyle kolaycacık anlatıvermişsin ya helal olsun sana...ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

Adsız dedi ki...

sevgiye ablacım az önceki yorumum adsız oldu pardon benim ben hatice

Saniye Tansel dedi ki...

Merhaba,
Eşim su böreğini çok sever.İki sene önce denemiştim.Denemem hüsranla sonuçlandığı için, bir daha cesaret edemedim.Hamuru sıcak suyun içine atınca bir birine yapıştı.Ben de tepsiye küçük parçalar halinde yerleştirdim.Acaba yapışmaması için bir püf noktası var mı?Casaretimi toplayıp tekrar denemek isterim. Bu arada ellerinize sağlık börek çok güzel görünüyor.
Bana da beklerim http://www.pastadiyari.blogcu.com
Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika