Beyaz kiraz reçeli.Duydunuz mu bilmiyorum,bizim oralarda görmemiştim hiç.Konya'da öğrendim.Değişik ve güzel bir lezzet.
Malzememiz:
1ölçü beyaz kiraz
1 ölçü toz şeker
Yarım ölçü su
1 parça limon tuzu
Yapılışı:Öncelikle kirazlarımızı güzelce yıkarız ve çekirdeklerini tek tek çıkarırız.Çekirdeğini çıkardığımız her bir kirazı suyun içine atarız.Suyun içine atmazsak kirazların rengi koyulaşır.Diğer tarafta su ile birlikte şekeri kaynatırız ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazları da şerbetin içine atarız.Pişinceye kadar kısık ateşte kaynatırız.Pişmeye yakın limon tuzunu da ilave ederiz.Kirazlarımız piştikten sonra ocaktan alırız ve soğumaya bırakırız.Soğuduktan sonra kavonuzumuza doldururuz.Afiyet olsunnnn
5 yorum:
canım ellerine sağlık..değişik bir lezzet olmuş..
sevgilerimle..
Annem de hep beyaz kiraz reçeli (Adana'da) yapardı.Her yerde bulunmuyor sanırım.
Elinize sağlık,afiyetle yiyin...
Kiraz reçeline bayılırım :)
geçenlerde bende yaptım ama daha resimlemedim inşallah resimlerimde bende paylayırım:)
ellerine sağlık sevgiler...
kiraz reçelini hiç denememiştim. hele bu daha da değişik bir tat oldu. ellerine sağlık
ellerinize sağlık. Yalnız kiraz reçelinin içine tane sakızda konunca çok daha güzel oluyor.Ben kayınvalidemden öyle öğrenmiştim.
Yorum Gönder