Pages

10 Şubat 2010

Fırında Hamsi

Hamsinin her hali güzeldir.Tavada kızartılmış çıtır çıtır hamsinin tadına varılmaz.Ama biraz uğraştırıcı biraz da fazla her bir taraf kokulu oluyor :).Eee durum böyle olunca fırında pişirmekte bir o kadar lezzetli ve tabii ki daha sağlıklı oluyor.Hem de çok pratik. Yapmadıysanız mutlaka yapın derim.Gelelim tarifimize.

Malzememiz:Büyük bir tepsi için
  • 1,5 kg hamsi
  • 2 büyük kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:Hamsilerimiz güzelce temizlenir.Yıkanır.Suyu süzdürülürFırın tepsisine alınır.Soğanlarımız yuvarlak yuvarlak doğranır ve soğanda fırın tepsisine alınır.Tuz ve yağda ilave edilip güzelce karıştırılır.Fırına sürülür.190 derece ısıda pişirilir.Piştikten sonra güzel bir marul salatası ile birlikte afiyetle yenir.Afiyet olsunnnn...

4 yorum:

eldivenlerim dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

Pembe Tatlar dedi ki...

C anım ellerine sağlık her türlüsünü çok severim....

Gönül dedi ki...

hayatım ellerine sağlık...bişi söylücem bloğun neden karalar bağlamış yazıların hiç okunmuyşor bi tek resimler görünüyor...bi el at istersen..sevgiler öpüyorum

Gönül dedi ki...

hayatım ellerine sağlık...bişi söylücem bloğun neden karalar bağlamış yazıların hiç okunmuyşor bi tek resimler görünüyor...bi el at istersen..sevgiler öpüyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika