Pages

21 Ocak 2011

Aşama Aşama Yaş Pasta

Kim sevmez ki yaş pastayı.Hemen hemen hepimiz çok severiz.Hele birde çikolatalısı olursa yanında da mis gibi nescafe oldumu tamamdır artık.Ben bu şekilde çok severim de :).Bugün aşama aşama yazdım.Genelde büyütürüz gözümüzde yaş pasta yapmayı yada kremalı pasta yapmayı.Bir başladıkmıda yapmaya o kadar da zor olmadığını görürüz.Gözünde yaş pasta yapmayı büyütenler varsa sizin için aşama aşama kaydettim.Hem de en pratik şekilde.Eeee zaman bizler için önemli.Bu tarifimde daha önce yayınladığım pandispanyayı kullandım.Çok güzel oluyor.Gelelim tarifimize.Yeter artık bu kadar gevezelik . :))

Kremalı-Kakaolu-Çikolatalı Yaş pasta

Malzememiz:

Pandispanyası İçin :*4 adet yumurta
*4 kahve fincanı toz şeker
*1 kahve fincanı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı kaynar su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*4 kahve fincanı un
Pastası için:Sulandırılmış vişne reçeli
Kremamız:
*3 paket krema
*3 paket bitter çikolata
Ya da
*3 paket krema
*2 paket bitter çilolata
*2 yemek kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için:
Mısır patlaklı çikolatalı gofret
Bitter çikolata

Yapılışı:


Pandispanya için yazdığım tüm malzemelerimizi (kabartma tozu hariç)robotumuza koyalım.Sadece sıcak su ile nescafeyi karıştırıp koymakta fayda var.Birde kabartma tozunu en son tüm malzemeler karıştıktan sonra ekleyelim.Aslında normalde ayrı ayrı karışır ama böyle de çok güzel kabarıyor.Sonuçta karışıyor işte :)

Bu da karışmış hali.

Yağlanmış tepsimize karışım dökülür.180 derece de pişirilir.Ben fırını önceden ısıtmıyorum.Öyle olunca da genelde 60 dakika da pişiyor.Fırının kapağını da hiç açmıyorum.
Pandispanyamız pişerken kremamızı hazırlayabiliriz.Kremalarımızı tencereye boşaltalım.İçine çikolatalarımız koyalım.Çikolatalar eriyene kadar ocağın üstünde karıştıralım.Eridikten sonra soğumaya bırakalım.Mikserle çırpalım.Buzdolabında bekletelim.
Bu da görüldüğü üzere pişmiş hali.
Piştikten sonra biraz sıcaklığı geçince servis tabağımıza alırız.
Soğuduktan sonra uzun bir bıçakla 4 parçaya ayıralım.Bu biraz narin çalışma gerektitiriyor.



Sulandırılmış vişne reçeli ve taneleri.Hepsini kullanacağız.

Servis tabağımıza pastamızın bir parçasını alalım.Üzerini sulandırdığımız vişne reçeli ile ıslatalım.Hafif nemlenecek şekilde .Fazla olmasın çok kötü olur.Sonra da kremamızdan sürelim.Bizim kremayı benim ufaklık sürmekte.Sağolsun mutfakta bir şeyler yaparken hep bana yardımcı olur.


Kremanın üzerine de vişne tanelerini serpiştirelim.İsterseniz çikolata parçalarıda ilave edebilirsiniz.Canınız neler arzu ediyorsa.:)


Tüm parçalarımıza aynı işlemi uygulayıp pastamızı güzelce krema ile kapatırız.Bu hali çok tipsiz oldu pastamızın biraz güzelleştirmek gerekli.Göze hitap etmeli.


Aaaa bu crunchda neyin nesi.Yanlışlık mı oldu acaba.Ben çok severim mısır patlaklı çikolataları.



Yukarıda gördüğünüz crunch bu hale geldi.Bıçakla küçük küçük parçaladık.Pastamızı bununla süsleyeceğiz.


Önce kenarlarını bir güzel kaplıyoruz.Üzerine birazda çikolata ekleyelim.Yine bıçakla küçük küçük parçalayalım.Biraz daha güzelleştirmemiz gerekli.


Şöyle fena değil.İdare eder işte :).Artık buzdolabına alabiliriz.Biraz kendine gelsin pastamız. İsterseniz üzerine bir miktar krema ilede süs yapabilirsiniz.Nasıl arzu ederseniz.


Aaaa bir kısmı gitmiş bile.


Siz de istermisiniz bir dilim.Buyrun yanında da nescafe.Afiyet olsunnn.
Sevgiyle kalın.

12 yorum:

Serap dedi ki...

Detaylı ve güzel anlatım için teşekkürler. Pasta çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım,yalnız blog manşete adresini eksik yazmışsın.İstersen tekrar ekle.Kolay gelsin :))
CEVVER

misketlimonu dedi ki...

Çok güzel görünümlü bir pasta bu canım. Ne güzel anlatmışsın, ellerine sağlık..

sevda dedi ki...

pasta süper görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Pembe Tatlar dedi ki...

off nasıl kabarmış maşallah gerçekten süper gözüküyor elelrine sağlık sevgiciğim...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Pasta göz alıcı, ağızlara layık... Ne kadar düzgün bölmüşsun ben beceremiyorum bırak dörde bölmek üçe bölebilsem ne mutlu bana... Ellerine sağlık, sevgiyle...

Cafe Pepela dedi ki...

Ay maşaAllah!
Ne kadar güzel olmuş:)
Aşamaları fotoğraflamanız da , ayrı bir incelik..
(Crunch'a bayılırım bu arada)
Kalbi sevgilerimle

emine dedi ki...

pasta cok guzel olmus. Pandispanya yi 4e kesmek cok basarili bir calisma, ben ne yazikki en fazla 2 ye kesebiliyorum :(

Ellerine saglik

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik nefis istah acici görünüyor bir dilim olsa hayir diyemem bu saatte bile emeklerine saglik.

Adsız dedi ki...

tarif cok guzel gozukuyor ama malzemelerde nescafe yok yapilista yazmissiniz ben oraya bi aciklama istiyorum yapicamda simdiden tesekkur ederim

Adsız dedi ki...

ha bide kahve fincani olcusu turk kahve fincanimi yoksa normal kahve fincanimi yanitlarsaniz cok sevinirim

birtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
sayfanızı tesadüfen keşfettim..
hangi paylaşımınıza yorum yazacağımı şaşırdım:)
dolu dolu cıvıl cıvıl sayfanız:)
seve seve izlemeye alıyorum sizi..
bende beklerim sizi sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle...
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Email istermisiniz?

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika