Malzememiz:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tereyağı(eritilecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1 çay kaşığı silme karbonat
Üzerine:
- 250 gr tereyağı yada margarin.
İçi İçin:
- 400 gr tel kadayıf
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı tereyağı
Açmak İçin:
- 1 paket buğday nişastası
Şerbeti:
- 7 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- yarım limon suyu
- sıvı şeker
Yapılışı:
- Önce hamur malzemelerimizin hepsi karıştırılarak homojen bir hamur elde edilir. ve dinlenmeye bırakılır.
- Tel kadayıfımız küçük küçük parçalanır tereyağı ile harmanlanır ve cevizde ilave edilerek iyice karıştırılır.
- Dinlenen hamurumuz önce 4 parçaya bölünür.Sonra da her bir parça 20 küçük parçaya bölünerek toplam 80 parça küçük hamur elde edilir.
- Küçük parçalar pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Aralarına bol nişasta serpilerek üst üste konur.Toplam 20 tane olacak şekilde.
- Üst üste açtığımız 20 parçamız merdane ile açılır. Ne kadar incelte biliyorsak.
- Açtığımız büyük parçanın uç kısmına tel kadayıflı karışım konur ve bir kez katlanır.
- Kat yerinden kesilir.
- Sonra bu da küçük küçük parçalara bölünür.Nasıl istiyorsak.
- Yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür.
- Orta dereceli fırına sürülür (180 derece)
- Kızarana kadar pişirilir.
- Tatlımız piştikten sonra istediğimiz zaman şerbetleye biliriz.
- Şerbetle tatlımızı buluşturacağımız zaman birisinin sıcak birinin de soğuk olmasına dikkat etmek gerekiyor
- Malzemelerimiz tam olarak iki büyük fırın tepsisi kadar oluyor.
- Şimdiden herkese afiyet olsun.
1 yorum:
MERHABA HEMŞERİM 2 GÜNDÜR ÇOK GÜZEL TARİFLER PAYLAŞIYOSUN ELLERİNE SAĞLIK İYİ BAYRAMLAR...
Yorum Gönder