Pandispanya tariflerinin hepsi bir arada olsun istedim.Böylelikle kremalı pasta yapmak
daha kolay olacaktır.Bir arada krema tariflerini de yazarsam pasta yapmak çok kolay
olacaktır.:))
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır ve
ya Buğday Nişastası
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (18 cm'lik kalıp için)
Malzemeler:
· 3 Adet Yumurta
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
YOĞURTLU KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
ÇİKOLATALI PANDİSPANYA (22 cm'lik kalıp için)
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 1 Su Bardağı Toz Şeker
· 1 Su Bardağı Un
· 1 Su Bardağı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· ½ Su Bardağı Sıvı Yağ
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
· 80 Gr. Sütlü Çikolata
· 80 Gr. Bitter Çikolata
KREM ŞANTİLİ PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler
· 4 Adet Yumurta
· 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
· 1 Paket Krem Şanti (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
· 2,5 Su Bardağı Un
· 1 Yemek Kaşığı Kakao
· 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
· 1 Paket Kabartma Tozu
Pandispanya Yapılışı
· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin
yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar
yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin
ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta
akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli
yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-
2 yorum:
Sayfanızı sürekli takipteyim öyle güzel bilgiler ediniyorum ki çok güzel tarifleriniz var. Ellerinize sağlık.
Güzel bir hafta sonu diliyorum..
Sevgiler..
Çok teşekkür ederim Feray Hanım ilginize.
Yorum Gönder