Pages

30 Mart 2012

PANDiSPANYA TARİFLERİ




Pandispanya tariflerinin hepsi bir arada olsun istedim.Böylelikle kremalı pasta yapmak  
daha kolay olacaktır.Bir arada krema tariflerini de yazarsam pasta yapmak çok kolay
olacaktır.:))



Malzemeler

· 4 Adet Yumurta


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un


· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su


· 1 Paket Kabartma Tozu


· 1 Paket Vanilya





KLASİK KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)





Malzemeler

· 4 Adet Yumurta


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker


· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un


· 2 Yemek Kaşığı Kakao


· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su


· 1 Paket Kabartma Tozu


· 1 Paket Vanilya





NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)



Malzemeler

· 4 Adet Yumurta


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un


· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır ve



ya Buğday Nişastası


· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su


· 1 Paket Kabartma Tozu


· 1 Paket Vanilya



NİŞASTALI KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için) 



Malzemeler



· 4 Adet Yumurta


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker


· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un


· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası


· 2 Yemek Kaşığı Kakao


· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su


· 1 Paket Kabartma Tozu


· 1 Paket Vanilya



YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)



Malzemeler



· 4 Adet Yumurta


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un


· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt


· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su


· 1 Paket Kabartma Tozu


· 1 Paket Vanilya





YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (18 cm'lik kalıp için)



Malzemeler:



· 3 Adet Yumurta


· 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker


· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un


· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt


· 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


· 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su


· 1 Paket Kabartma Tozu


· 1 Paket Vanilya





YOĞURTLU KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)



Malzemeler



· 4 Adet Yumurta


· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker


· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un


· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt


· 2 Yemek Kaşığı Kakao


· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su


· 1 Paket Kabartma Tozu


· 1 Paket Vanilya



ÇİKOLATALI PANDİSPANYA (22 cm'lik kalıp için)




Malzemeler

· 4 Adet Yumurta


· 1 Su Bardağı Toz Şeker


· 1 Su Bardağı Un


· 1 Su Bardağı Yoğurt


· 2 Yemek Kaşığı Kakao


· ½ Su Bardağı Sıvı Yağ


· 1 Paket Kabartma Tozu


· 1 Paket Vanilya


· 80 Gr. Sütlü Çikolata


· 80 Gr. Bitter Çikolata



KREM ŞANTİLİ PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)



Malzemeler



· 4 Adet Yumurta


· 1,5 Su Bardağı Toz Şeker


· 1 Paket Krem Şanti (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış)


· 2,5 Su Bardağı Un


· 1 Yemek Kaşığı Kakao


· 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ


· 1 Paket Kabartma Tozu



Pandispanya Yapılışı



· Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin 



yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.


· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar 



yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin 



ve çok az çırpın.


· Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta 



akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli 



yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)


· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-





45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. 

2 yorum:

Ferkay dedi ki...

Sayfanızı sürekli takipteyim öyle güzel bilgiler ediniyorum ki çok güzel tarifleriniz var. Ellerinize sağlık.
Güzel bir hafta sonu diliyorum..
Sevgiler..

sevgi dedi ki...

Çok teşekkür ederim Feray Hanım ilginize.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika