Pages

6 Ekim 2008

BAKLAVA

Uzun bir durgunluk döneminden sonra yeni bir enerji ile buradayım.Öncelikle herkesin geçmiş Ramazan Bayramını kutluyorum.Biliyorum biraz geç oldu ama ancak vakit bulabildim.Affınıza sığınıyorum.Bayramda ne ikram edilir tatlı.Bizde konuklarımıza bu bayram baklava ikram ettik.El emeği göz nuru.Hem kolay hem lezzetli.Bilmeyen varsa öğrenmeli.Tabii ki bu lafım baklava severlere.
Ben bu baklavayı çok severim.Ev baklavası olacak hemde iri taneli cevizli.Üfff harika olmaz mı.Yanında da zeytinyağlı yaprak sarma.Tatlıyı yerken boğazınız tatlıdan yandımı arkasından sarma.Sonra tekrar tatlı.Çok güzel oluyor.Yani ben çok seviyorum.Sanırım bana eski bayramları hatırlatıyor.Annem bayramda konuklarımıza baklava ,sarma ve börek ikram ederdi.Ben de bu geleneği sürdürmek istiyorum.Mümkün olduğunca da yapmaya çalışıyorum.Lezzet olarakta tutturmuyorum dersem yalan olur.Eeee artık tarifi verelim.Çok gevezelik ettim.


Malzememiz:

Hamuru için:
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 yumurta
1 kahve kaşığı karbonat
125 gr tereyağı
1 çay kaşığının ucuyla azıcık tuz

Açmak içi:
1 paket buğday nişastası

İçi için:
Arzu ettiğiniz kadar ceviz

Üstü için:
125 gr tereyağı

Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Limon suyu ( yarım )

Yapılışı:Derin bir kabın içinde süt,yumurta,eritilmiş tereyağı ve tuz güzelce karıştırılır.İçine karbonatla un ilave edilik güzel bir hamur elde edilir.10 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur 4 parçaya bölünür.Her bir parçada 20 parçaya bölünür. Toplam 80 parça olacak.Küçük küçük yemek yemek tabağı büyüklüğünde açılır.Araları bol bol nişastalanır.Üst üste 10 ar tane konulur.Hepsi birlikte merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır.Yani bir açışta 10 tane parça açılmış oluyor.Tepsimize yerleştirilir.Üzerine ceviz dökülür.Aynı işlem tekrar edilir.Bütün hamurlar bitene kadar.Sonra baklavamız dilimlenir.Üzerine tereyağı eritilip gezdirilir.190 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.Tatlımızı ne zaman hazır olmasını istiyorsak o zaman şerbetini hazırlarız.Şerbetimiz ılık olarak dökülür.Afiyet olsunnnnnnnnnnn.
Not:Bu tatlımız tek tak açılan baklavalardan çok daha güzel oluyor.Kesinlikle tavsiye ederim.


7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ohh, afiyet bal şeker olsun... Pek de güzel görünüyor... Ellerine sağlık...

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize saglik bende baklavanin evde yapilanini severim hazirlarla aram iyi degildir....
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

ben de tatlı, börek sarma üçlemesine bayılırım.

ne hoş gözüküyor fotoğraf.

ellerinize sağlık

sevgiler.

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

canimmmmmmmmmmmmm baklavadan bana da ayirdinmiiiiii

ellerine saglik harika bir goruntu
eh size de afyiet olsun bende burada yalanayim:((

www.yenitadlar.blogcu.com

şeker pasta dedi ki...

Ellerinize sağlık, baklava nefis...

Hobi Sepeti dedi ki...

Baklava dediğin ev baklavası olacak bence de.Bayılırım evde yapılmış baklavanın lezzetine ,ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat twitter[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses little-known or not-so-known methods to build an income online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika