Pages

31 Mart 2009

PROFİTEROL


Profiterol yapmak bana hep zor gelirdi.Bir gün sevgili arkadaşım Nevhiz'in profiterol tarifi vermesi ve yapımının çok zevkli olduğunu aynı zamanda çok kolay olduğunu söylemesi ile bu işe kalkıştım.İyiki de yapmışım.Buradan kendisine çok teşekkür etmek istiyorum.Bir sürü profiterol tarifi var.Genelde hamuru su,un yağ ,margarin ve yumurtadan oluşuyor.İlk başlarda ben hep Nevhizin tarifini yapıyordum.Bu konuda ustalaştıkca biraz değişikliklerde yaptım.Sonuçta hepsi birbirinden güzel oluyor.Emek verildimi olmayacak şey yoktur.Bu kadar laf kalabalığından sonra tarifimize geçelim.




Hamuru için:

1,5 su bardağı su
100 gr. margarin
1 su bardağı un
5 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker

İç Kreması için:2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı

Üst sosu:
1 Paket çikolata sosu.
2,5 su bardağı süt.

Profiterol Hamurunun Yapılışı:Küçük bir tencereye suyu koyalım ve kaynatalım. Su kaynayınca margarini eklayelim.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştıralım. Koyu bir kıvama gelince kısık ateşte 4- 5 dakika pişirelim.Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamurumuz soğurken kremamızı yapalım.Krema hariç bütün malzemeyi karıştırıp ocakta bir güzel pişirelim,piştikten sonra vanilyamızı ilave edelim.Sonra soğumaya bırakalım.
Hamurumuz ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyelim. Her bir yumurtayı ekledikten sonra mikser ile iyice çırpalım. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayalım.
Tepsimizi hafifçe yağlayalım ya da yağlı kağıt üzerine karışımdan bir tatlı kaşığı alarak, ikinci tatlı kaşığı ile itmek suretiyle tepsimize aralık bir şekilde sıralayalım.170-180 dereceye ayarladığımız fırına sürelim.Fırının kapağını hiç açmadan pişmesini bekleyelim.Piştikten sonra soğumaya bırakalım.Soğuyunca kremayı proftrollarimizin içine dolduralım.İsterseniz sıkma tüpü ile isterseniz bıçakla profitrolümüzü kesip kaşıkla kremamızı doldurabiliriz.
1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirelim.Sos ılınınca profiterollerimizin üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.






13 yorum:

hunerlieller dedi ki...

hımmmm nefis görünüyor bol çikolata sosuyla..yanında da kivi..ellerinize saglık.sevgiler.

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

çok güzel yapmışsın. ben de tarifini arıyordum ama insan her tarife güvenemiyor..senin tarifi denicem.

derya dedi ki...

Sevgicim profeterol harika çok seve
rim sunumda çok şık ellerine sağlık.Şablonunda süper adresini ve
rirsen sevinirim en sevdiğim renkte lila sımsıcak sevgiler...

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Ne zamandır istiyorum yapmayı... Ama bir süre daha uzak dursam iyi olacak... Görüntü harika... Ellerinize sağlık... Sevgiyle...

sarımutfak dedi ki...

harika olmuş cnm ya ne zamandır yememiştim bende iyiki aklıma getirdin
ellerine sağlık

kizilciksurubu dedi ki...

Profiterol cok harika olmus, ellerine saglik. Sevgiler.

eldivenlerim dedi ki...

profiterol harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

Adsız dedi ki...

bu tada ben biterim biterim:))
ellerine saglik harika gorunuyor profitaroller

www.yenitadlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

selam
güzel olmuş nefis eline sağlık paylaşımin için teşekkürler
http://nurdanorguler.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

hamura yumurta demişin ama anlatırken yok

sevgi dedi ki...

Devamını okursanız yumurtaların eklendiği yeri de görürsünüz.Sevgilerle.

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.Ben de denemek istiyorum profiterolü ama fırın bozuldu.Davul fırında olur mu acaba?

sevgi dedi ki...

Teşekkür ederim.Tabii ki davul fırında da olur.Isısı iyi ayarlandıktan sonra neden olmasın.Şimdiden kolay gelsin.Sevgilerle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Email istermisiniz?

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika