En sevdiğim tatlılardandır.Hem çok hafif hem lezzetli.Biraz yapımı uğraştırsa da değer :)
Tarif sevgili Halama ait.Kendisine buradan çok teşekkürederim.
Malzemeler :
Hamuru için :
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Aldığı kadar un
Üstü için:
İçi için:
Açmak için:
Şerbeti için:
- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:Hamuru için olan malzemelerimizi karıştırıp özlü bir hamur elde edelim.Çok sert olmasın. Hamurumuzu 4 e bölelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim.Üzerini nemli bir bezle örtelim ki kurumasın.4 e böldüğümüz parçalardan bir tanesini alıp tekrar 20 parçaya bölelim.Bir tabak büyüklüğünde teker teker açıp aralarına bol nişasta serpelim.Sonra 20 parçayı alıp büyük bir şekilde açalım.Açtığımız parçayı bir kenara koyalım.Aynı işlemi tekrar edelim.Bir büyük parça daha açtıktan sonra üzerine ceviz serpelim ve diğer büyük parçayı onun üzerine koyalım.Sonra çay bardağı ile keselim.Ve bir biri üzerine katlayalım.Teker teker tepsiye dizelim.Üzerine tereyağını eritip dökelim.200 derecede pişirelim.Diğer taraftan şerbetini hazırlayıp soğuk bir şekilde dökelim.Tatlı ve şerbet soğuk olacak.Eğer tatlınızı servis ederken hep taze olmasını istiyorsanız ben genelde öyle yapıyorum.Şerbetini hazırlayıp tatlıyı şerbetin içine daldırıp çıkarıyorum ve öyle servis ediyorum.Tatlınız her an taze oluyor.afiyett olsunnnn
6 yorum:
Sevgicim bende çok severim bu güzel
tatlıyı ellerine sağlık sende layıkıyle yapmışsın.Kocaman sevgile
rimle mutlu hafta sonları...
böyle dilbere ve böyle dudağa can kurban
ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun
ellerine sağlık süper olmuş canım olsada yesem dedirtti bana:))
sevgilerimle..
Gece gece canım çekti ellerine sağlık canım:)
çok lezzetli dilberler
ellerine sağlık
sevgiler
yengem yapardı hep seninkilerde çok güzel olmuş ellerine sağlık cnm
mutlu bir haftadilerim
Yorum Gönder