Malzememiz:
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Yufkamız masanın üzerine serilir.
- Üzeri hafifçe yağlanır.
- Diğer yufka üzerine serilir,yeniden yağlanır
- Üçüncü yufkamız da serildikten sonra uzun kenarının uç kısmına iç harcımızdan konulur.
- Çok sıkmadan hafifçe sarılır.
- 5-6 cm uzunluğunda kesilerek tepsiye sıralanır
- Üzerine yumurta sarısı serilir ve susam serpilir
- 190 derece de kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
4 yorum:
yaptığınız nefis böreklerin,pastaların ,yemeklerin,v.s. tariflerini çalışan ev hanımlarına rehberlik ediyorsunuz ellerinize sağlık.
Rehberlik edebiliyorsam ne mutlu bana.Çok teşekkür ederim Ayşe hanım.
Sevgilerimle
Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor börekler.Çıtır çıtır.
sık kullanilacaklara sitenizi ekledim. Stockholm'de tek bulabildigim yufka baklava yufkasi bu carsamba arkadaslarim gelecekti onlara bu tariften borek yapacagim cook cok tesekkurler
Yorum Gönder