Çok lezzetli bir kurabiye daha.Ayarını iyi tutturabilirseniz süper oluyor.Bu işin uzmanı sevgili annem. Zaten tarif de ona ait. Çok teşekkürler annem.
Malzememiz:
- 180 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta ( bir tanesinin beyazı üste)
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 bütün limon kabuğu rendesi
Yapılışı:1 bardak unla yağı kıyıyoruz.Çünkü yağ eritilmiyor.Unla karıştırarak yumuşuyor.Üzerine pudra şekeri,yumurta,limon kabuğu rendesi,kabartma tozu ve vanilya eklenir.Karıştırılır.Kalan unda ilave edilir güzel bir hamur elde edilir.Hamur çok sert olmayacak.45 dakika kadar dinlendirilir. İki parçaya ayrılır.Hamurumuz yarım cm kalınlığında açılır.Bardak ile kesilerek tepsiye dizilir.Diğer parçada aynı işleme tabi tutulur.Tepsiye sıraladığımız kurabiyelerimizin üzerine yumurta beyazı sürülür fındık serpilir.180 derecede pişirilir.Çok kızarmadan fırından çıkarılır.Afiyet olsun.
- 1 çay bardağı parçalanmış fındık
3 yorum:
ellerine sağlık canım annenede çok teşekkürler
anneninde ellerine sağlık canım.kurabiyeye bakınca lezzeti belli oluyor.sevgiler.
ımmm miss yanınada çay ne güzel olur ellerine sağlık canım
Yorum Gönder