Pages

27 Ekim 2012

PARMAK TATLISI

Evet bir bayram daha geldi ve hatta bitmek üzere.Öncelikle herkesin bayramı kutlu olsun.Bayramda tatlı olmazsa bayramın tadı tuzu olmazmış.Bizde hafif bir tatlı ile bu adete uyalım dedik.Tarifi  sevgili Banu'dan aldım kendisine çok teşekkür ederim.Herkes tatlıyı çok beğendi.Tabii ben de.Mutlaka deneyin derim,tabii arzu ederseniz:)
Gelelim tarifimize:

Malzememiz:

  • 2 yumurta
  • 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 2 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
  • 9 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 11 Türk kahvesi fincanı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Üzerine:
  • 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmalıyız.Sonra hamur malzemeleri karıştırılır..Un yavaş yavaş ilave edilerek özlü yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanıp mekik şekli verilir.Üzeri bastırılır.Yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizilir.Tepsiye dizilir.Kızarana kadar 180 derecede pişirilir.
Soğumuş şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür.Üzeri kapatılarak 2 saat dinlendirilir.

Not:
  • Bir ölçüden 25 tane tatlı çıkıyor
  • Üzeri için ayırmış olduğum yumurta beyazını da hamurun içine kattım
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu yerine bir paket koydum.

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Bende bu tatlıyı sık yaparım. Çok hafif bir tatlı.

Saygılarımla.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Email istermisiniz?

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika