Pages

1 Ekim 2012

YAYLA ÇORBASI


Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarındandır. Hem besleyici hem lezzetli.

Malzememiz:

  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı silme un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • su
Yapılışı:Çorba yapacağımız tencereye pirinci ve bir su bardağı suyu koyup haşlamaya bırakalım.O arada yumurta ,un ve yoğurdu mini robota alalım üzerine bir miktar su koyup karıştıralım.Pişen pirinçlerin üzerine bir miktar soğuk su koyup un yoğurt karışımını üzerine dökelim.biraz daha su koyup karıştıralım.Ocakta karıştıra karıştıra kaynatalım.Arzu ettiğimiz yoğunluğa gelene kadar su ekleyelim.Kaynadıktan sonra 7-8 dakika kadar daha ocakta tutalım o arada tuzunu ve nanesini de ekleyelim.Piştikten sonra tereyağını bir tavada eritelim.Eriyen tereyağının üzerine kırmızı biber ekleyip kızartalım ve çorbamızın üzerine dökelim.Çorbamız hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

wibiya widget

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2.4.2009 dan itibaren

son dakika