Malzememiz:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için malzememiz:
- 2 bardak şeker
- 3 bardak su
Kreması için malzememiz:
- 2 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı nişasta
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Yapılışı:Kek hamurundaki tüm malzemeler karıştırılır.Dikdörtgen bir borcama dökülür.170 derecede pişirilir.
O sırada şerbet hazırlanır.Kek piştikten sonra biraz sıcaklığı geçince dilimlenir.Kek soğuk şerbet ılık olduktan sonra kekin üstüne dökülür.
Kreması da yapılır.Öncelikle 2 su bardağı süt ,nişasta toz şeker karıştırılıp pişirilir.Krem şanti ile bir çay bardağı sütü birlikte karıştırıp kremaya ilave edilir.Güzelce karıştırılır ve biraz buzdolabındda bekletilir.Soğuk tatlının üstüne kreması sürülür.Ardından hindistan cevizi serpilir.Afiyet olsunnnnn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder