Malzememiz:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
Aldığı kadar un (5 su bardağı kadar)
Yapılışı:Tüm malzememizi karıştırıp güzel bir hamur yapalım.Poğaça hamurundan biraz sert olacak.15 dakika dinlendirelim. Hamurumuzu 3 e bölüp yuvarlayarak uzatalım.Keskin bir bıçakla yarım santimden daha az olacak şekilde dilimleyelim.200 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkarıp dilimleri birbirinden ayıralım.Tepsiye dizip tekrar kuruyana kadar pişirelim.
Tarifimiz bu kadar ilk yaptığımda Dilek'in tarifine harfiyen uydum.Fakat hamur halinde dilimlemek bana çok zor geldi.Acaba dedim önce pişirsem sonra dilimlesem ve öyle yaptım.Bu daha kolayıma geldi.Altta da resimleri ekledim.Tabii görüntü değişiyor.Bir tanesi kızarmış ekmeğe benzerken diğeri daha orjinal oluyor.Ama tadı değişmiyor.Artık siz nasıl tercih ederseniz. Sevgilerle. Afiyet olsun.
8 yorum:
BİR DOSTTAN:))
MERHABA ARKADAŞIM!!
Merhaba sana güzel insan
Hiç kimse sana söyledi mi?
Ne kadar özel bir insan olduğunu.
Etrafına yaydığın ışığı
Bir yıldızın ışığı kadar,
Hiç kimse sana söyledi mi?
Diğerlerinin hisleri için ne kadar önemli olduğunu
Hiç kimse sana söyledi mi?
çoğu zaman onlar üzgünken,
Senin mesajın onları biraz olsun güldürürdü, ve onları memnun ederdi.
bişeyler göndermek için harcadığın zaman için. Ve bulduğun şeyleri paylaşmak
teşekkür etmeye kelime yoktur, ama birisi senin iyi olduğunu bilir.
Hiç kimse sana söyledi mi?
Seni ne kadar sevdiklerini?
Neyse benim sevgili arkadaşım;
bugün sana şunu söylüyorum ki umarım bu mesajı geri alırım.
İnanıyorum ki arkadaşsız geçen zamanlarda kaçırdığın şeyler çok fazladır.
Arkadaşı ve Tanıdığı birbirine karıştırmayın.
Aralarında bir fark vardır.
Çünkü ben seni önemserim.bu ulusal önemseme haftası...ve bütün
arkadaşlarınıza onları önemsediğinize dair mesajlar yazın ve onların
kendilerini iyi hissetmelerini sağlayın eğer size cevap yazarlarsa bu
onların da sizi önemsediği anlamına gelir.
BU ARKADAŞLIĞIN ELİDİR!!(ARKADAŞLIK DEVAMLIDIR)
Peksimetler harika olmuş ellerine sağlık...
Sevgicim çok güzel olmuş peksimetler. Ellerine sağlık. Kabartma tozu yerine karbonat kullanmanı tavsiye ederim. Bir de hamur halindeyken sadece keseceğin yerleri belli ediyorsun. Pişince daha rahat kesiliyor. Bıçağı biraz yağlarsan kolayca kesersin. Nefis yapmışsın, beğendiğinize de çok sevindim. Sevgilerimi yolluyorum.
Cok sahane görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.Hayirli cumalar.
kahvemin yanında olsa ne iyi giderdi bayatlamazda ne güzel
ellerine sağlık
sevgiler
ellerinize saglık:)
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler;
SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://fatostuncay.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.
TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin
Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Fatos Tuncay
Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
Tarifim: Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/
SELAM VE SEVGİLERİMLE;
Fatos..:)
http://fatostuncay.blogcu.com/
hazır gibi olmuş canım ellerine saglık sevgiler
Süpeeer olmuş ellerine sağlık canım bay..
markette satılanlardan farksız olmuş ellerinize sağlık
Yorum Gönder